Ловци на съкровища от САЩ са идентифицирали останките на кораба

...
Ловци на съкровища от САЩ са идентифицирали останките на кораба
Коментари Харесай

Откриха проклет кораб-призрак, потънал преди 343 години

Ловци на съкровища от Съединени американски щати са разпознали останките на кораба „ Грифин “, липсващ преди близо 350 години във Големите езера, написа Daily Express.

Корабът, издигнат от френския откривател Рене-Роберт Кавалие дьо ла Сал за търсене на пътища до Азия, липсващ през 1679 година при доставка на товар от скъпи кожи през езерото Мичиган. Изчезването на „ Грифин “ се трансформирало в една от най-известните " морски " мистерии на Америка, а от ловците на корабокрушения той бил считан за " Свещения Граал " на Големите езера.

Двама търсачи на съкровища - Стиви и Кейти Либърт – са съумели да разпознават откритите по-рано остатъци от кораба. Те разкрили, че останките, открити в езерото Мичиган през минали години, в това число бушприта (наклонена греда пред носа – б.р.), принадлежат точно на изчезналия „ Грифин “.

Според Либърт има доста теории за изгубването на кораба. Например съгласно необятно публикувана легенда „ Грифин “ бил анатемосан от пророка на ирокезите. Според друга версия „ Грифин “ може да е бил покорен от индианците, които умъртвили екипажа и изгорили кораба. Самият Дьо ла Сал вярвал, че екипажът на " Грифин " се е разбунтувал и е откраднал скъпия товар, като потопил кораба. Имало даже такива, които вярвали, че " Грифин " се е трансформирал в " кораб-призрак ".
Река стотици години крие несметни съкровища от забравена източна Атлантида
Самите Либърт считат, че най-правдоподобната причина за гибелта на кораба е била мощна стихия, траяла няколко дни. Върху отломките не били открити следи от огън, което опровергава теорията за пленяване на кораба, а в интерес на версията за стихия приказва дистанцията от няколко километра сред бушприта и другите открити елементи от кораба.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР