Ловци, жители на селото и граждани се събраха днес пред

...
Ловци, жители на селото и граждани се събраха днес пред
Коментари Харесай

Четири отровени кучета по-късно: Протест пред кметството в Зидарово

Ловци, поданици на селото и жители се събраха през днешния ден пред кметството на Зидарово с цел да изразят по кротичък метод своето неодобрение и отвращение от нерегламентираното изхвърляне на отровни боклуци край селото.

По думите им, точно те са повода за гибелта на ловни кучета. За близо 20 месеца четири любимци са умряли, разследване на евентуално превантивната, само че противозаконна мярка против чакали.



Ловджии от созополското село Зидарово излязоха на митинг пред локалното кметство. Те недоволстват, че в покрайнините на селото някой непрекъснато хвърлял отрова. В резултат на това умирали ловните им кучета.



След последния случай обаче " чашата на търпението преляла ". Подаден е сигнал в полицията, а умряло куче е изпратено в Стара Загора за аутопсия. Протестиращите през днешния ден подозират, че зад офанзивите с отрова стоят животновъди, които по този начин пазели стадата си от чакали. Вместо дивите животни обаче, отровата поглъщали кучетата на ловците.

Субстанцията, която се разхвърля, е доста мощна. „ Много хора от селото вървят за гъби, а тази отрова прониква в почвата. Представете си, че сте набрали елементарни печурки, само че те се окажат напоени с отрова, а вие ги сервирате на фамилията си “, разяснява кметът на селото Христо Бардуков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР