Ловна дружинка е разстреляла три от кучета на други авджии,

...
Ловна дружинка е разстреляла три от кучета на други авджии,
Коментари Харесай

​Скандал с две ловджийски дружинки! Застреляха три елитни кучета край Бели Извор

Ловна дружинка е разстреляла три от кучета на други авджии, оплака се в редакцията на BulNews.bg един от пострадалите ловци Николай Ангелов. Инцидентът е станал през вчерашния ден сутринта в региона на врачанското село Бели извор в местността „ Бабина котловина “. Докато дружинката на селото била на лов в региона си, в съседство ловували и други авджии от 6-та врачанска дружинка.
Според пострадалите в региона били единствено двете групи мъже. Всичко било умерено, до момента в който по едно време не се чули голям брой изстрели. Ловците от Бели извор почнали да викат кучетата си, само че без триумф, не се чувал никакъв лай. При оглед на региона мъжете намерили труповете на две от трицветните гончета. Починалите кучета били на Петър Филипов. На към 600 метра от тях лежало и кучето на Николай Ангелов, което било още живо. Собственикът на четириногото го сграбчил и незабавно го откарал във ветеринарна клиника във Враца, където от животното извадили 38 сачми, като ветеринарите били безапелационни, че в тялото му има още олово. В момента положението на кучето е доста тежко и не се знае дали ще оцелее.
„ Не разбирам по какъв начин са простреляли кучетата ни. Всяка една от дружинките беше в региона си. Не сме имали разногласия, пререкания, даже не сме се виждали през вчерашния ден. Само виковете се чуваха и лаят на кучетата. Всички сме потресени от случилото се “, описа Ангелов.
И прибавя: „ Можеше да пострада и някой от нас, а освен кучетата. Трябва доста да се внимава, когато се излиза на лов “.
От ловна дружинка „ Бели извор “ са подали незабавно сигнал до полицията, като криминалисти са огледали региона, в който е станал случая. По случая са подадени тъжби в полицията и прокуратурата, които би трябвало да открият кой тъкмо е направил стрелбата по гончетата и каква е повода за похищението над животните.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР