Ловешките села Малиново и Умаревци отбелязаха в събота своите традиционни

...
Ловешките села Малиново и Умаревци отбелязаха в събота своите традиционни
Коментари Харесай

За 11-та година се отбелязва Празника на баклавата

Ловешките села Малиново и Умаревци означиха в събота своите обичайни празници. В първото се организира Единадесетият празник на саралията. Във второто село имаше събор. 

Припомня се, че саралията е известна от шест века.

В състезанието тази година участваха 22 тави със сладкото произведение, което се прави от точени кори и захарен сироп. " Но без усърдие, неизменност и забавление, нищо не става. Това е празник на етническата приемливост “, сподели в поздравлението си кмета на Ловеч Корнелия Маринова.

Събитието се реализира с помощта на напъните на кметството и локалното Народно читалище “Събуждане –1927 година “, както и на доста другари. Богатата фолклорна стратегия бе открита от локалната певческа група с началник Николай Недялков.

В Умаревци Корнелия Маринова също поздрави събралите се хора с хубавия празник и напомни триумфите на локалните самодейци, в които вземат участие представители от всички възрасти. В програмата участваха певческата и театрална група " Мики Маус “ при НЧ " В. Левски - 1929 година “, танцьорите от " Гиздаво хоро “ с началник Васил Гърмолов и певческата група " Росна китка “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР