Ловеч има нужда от ново темпо и аз мога да

...
Ловеч има нужда от ново темпо и аз мога да
Коментари Харесай

Валентина Недялкова: Ловеч има нужда от ново темпо и аз мога да го задам

Ловеч има потребност от ново движение и аз мога да го задам, споделя претендентът за кмет на Ловеч от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Валентина Недялкова в изявленията за районни медии преди втория тур на локалните избори в неделя.

 

В навечерието на вота Недялкова е безапелационна - главният й конкурент е апатията. Затова приканва жителите да гласоподават - с цел да има властта висока представителност. " И след изборите, в случай че бъда определена за кмет, ще имам самочувствието да позволявам проблемите самоуверено - с жителите на Ловеч зад гърба си ", акцентира тя.

 

Недялкова акцентира смисъла за положителното съдействие с централната власт за решаването на локални проблеми. Надява се с идната ротация в държавното управление, когато министър председателят ще е от ГЕРБ, да се усъвършенства и партньорството с локалната власт.

 

Дава и образец - в случай че автомагистрала " Хемус " бе стигнала до града, доста повече младежи биха избрали да се завърнат в него. И туристите биха идвали в Ловеч освен от уикенд на уикенд и по празници, в случай че я имаше " Хемус ".

" За нашия район животът към този момент щеше да е различен, в случай че не беше спряно строителството на автомагистрала „ Хемус “ - тя към този момент щеше да е подминала Ловеч и да се строи към Велико Търново. Много приказки се изприказваха за „ Хемус “, само че стана ясно, че всичко е било политически офанзиви. А пострадали постоянно сме ние, жителите ", акцентира тя.

 

Откроява и проблемите с водоснабдяването - главен акцент в нейната стратегия. Недялкова не крие: " Това е тежък проблем, който благодарение на Министерство на регионалното развитие може поетапно да се преодолява - с търсене на спомагателни водоизточници, замяна на водопровода от Черни Осъм през Ловеч до Плевен, както и постепенна замяна на ВиК мрежата в обитаемоте места. "

 

Недялкова, която е правист по специалност, има хрумвания по какъв начин да се усъвършенства бизнес средата и виталния стандарт на хората. Нейният отговор е: " С поддръжка и развиване на към този момент съществуващите индустриалните зони и индустриалния парк, посредством капиталови тласъци и институционална поддръжка за бизнеса. И с променено отношение към хората, които обезпечават работните места. Предвиждаме да бъде въведено самостоятелно административно обслужване на вложители и основаване на конкурентна среда за откриване на работни места с висока добавена стойност. "

 

" Трябва да бъдем деликатни какво обещаваме и прецизни в разходването на обществените средства. Работата ми на юрист ме е научила на точност и в случай че получа доверието на хората, ще стартираме с цялостна инспекция на общината - от осъществяването на бюджета, плановете и публичните поръчки, до ръководството на общинската благосъстоятелност ", споделя Валентина Недялкова.

 

" Препрочитах няколко пъти програмата на моя конкурент. Нека хората добре да знаят – тя коства стотици милиони. Това са стремежи на хартия. Не умея да приказвам популистки, желая да бъда почтена пред жителите ", безапелационна е кандидатката на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.

 

Немалко се направи в община Ловеч и съгражданите ни също го виждат ", не крие тя. Но прибавя: " Мисля, че има още какво да се желае в тази посока и точно това е една от аргументите ГЕРБ-СДС да предпочетат лична смяна - градът има потребност от нова сила и ново движение и аз мога да го задам. "

 

Недялкова не бяга от въпроса със промяната на кандидата на ГЕРБ на тези избори, до момента кмет на Ловеч бе Корнелия Маринова.

 

" От дистанцията на времето виждам и решения, които може би не са били напълно неприятни, само че са били провалени поради неправилна връзка или недобро отношение. Градският фолклор е хубаво нещо - той е част от живота в една общественост. Но не е добре общинската власт да го подхранва като не дава задоволително информация на хората, които в последна сметка съставлява. В предизборната акция се срещнах с доста хора и чух проблемите от първо лице. В посочените от нас управнически цели сме подчертали върху най-належащите промени, които да преобразят града и хората да се усещат удобно вкъщи. Целта ни да разкрием същинския капацитет на Ловеч не е някакво предизборно факсимиле. Когато се усъвършенства бизнес средата, това ще се отрази позитивно на заетостта. За жителите е значимо да имат предвидимост и постоянни приходи ", акцентира Валентина Недялкова.

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР