Ловеч. Евродепутатът Андрей Ковачев, народният представител Иван Миховски, областният управител

...
Ловеч. Евродепутатът Андрей Ковачев, народният представител Иван Миховски, областният управител
Коментари Харесай

Ловеч: Евродепутатът Андрей Ковачев и народният представител Иван Миховски почетоха жертвите на концлагера „Слънчев бряг“

Ловеч. Евродепутатът Андрей Ковачев, националният представител Иван Миховски, регионалният шеф Ваня Събчева, кметът на Ловеч Корнелия Маринова бяха измежду десетките хора, които уважиха паметта на жертвите на концлагера „ Слънчев бряг “. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ , Тази година се навършват 60 години от основаването му и 30 години от първото шествие.
Ловчанският митрополит Гавриил отслужи панахида, а пред паметната плоча се поклониха хора от цялата страна и близки на избитите тук почтени.
„ Важно е да помним, да не забравяме това, което се е случвало тук, и най-важното – да не позволяваме в никакъв случай това да се повтаря, да предаваме на младите черната история на това място и на зверствата на комунизма “, бяха главните послания на поклонението.
„ Следващата година на мястото на концлагера „ Слънчев бряг “ се чака да бъде повдигнат параклис. Средства за построяването му към този момент са обезпечени от община Ловеч “, разгласи кметът Маринова.
Цветя в памет на жертвите бяха поднесени от името на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, зам.-министъра на районното развиване и регионален координатор на ГЕРБ-Ловеч Николай Нанков, евродепутатите от ЕНП, доста институции и жители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР