Ловчанска митрополия набира средства за довършването на стенописите в катедрален

...
Ловчанска митрополия набира средства за довършването на стенописите в катедрален
Коментари Харесай

Набират се средства за довършването на стенописите в катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ в Ловеч


Ловчанска митрополия набира средства за довършването на стенописите в катедрален храм „ Св. св. Кирил и Методий “ в Ловеч.

И тази година продължава зографисването на църквата, която бе осветена през 2017 година Всяка година проф. Владимир Аврамов и неговият екип работят, трансформирайки катедралата в един от шедьоврите и образците на зографското изкуство в България, показват още от Ловчанска митрополия. Оттам прибавят, че Владимир Аврамов отбрани своята професура във ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “ точно с работата си в катедралния храм в Ловеч. Витражите в него са дело на Пламен Кондов, който отбрани докторската си степен с тях, оповестява Българска телеграфна агенция.

Дарители за зографисването на храма са: Ловчанска света митрополия, държавното управление на Република България, “Геотехмин ”  ООД – гр. София, Банченски митрополит Лонгин от Украинската православна черква и други

Тъй като за продължаването на работата са нужни още средства, от Ловчанска митрополия приканват всеки православен християнин и хора, които ценят същинското изкуство, да дарят средства за довършването на това благочестиво и христолюбивото дело на следната банкова сметка: 

BIC: UNCRBGSF

IBAN: BG85UNCR76301076566111

Дарение за катедрален храм “Св. св. Кирил и Методий ” – гр. Ловеч.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР