Ловът е истинска страст за много хора. Освен уменията и

...
Ловът е истинска страст за много хора. Освен уменията и
Коментари Харесай

Как да изберем подходящ ловен костюм: съвети и насоки

Ловът е същинска пристрастеност за доста хора. Освен уменията и познанията за осъществяване на тази интензивност, нужна е и вярната екипировка.
В редовете по-надолу ще разгледаме един от основните детайли на ловната екипировка, а точно костюма. Ще разберем за какво е толкоз значим и по какъв начин да изберем идеалния за нас.
Избор на защитен и функционален ловджийски костюмПреди всичко, при избор на, е належащо да се акцентира на сигурността и удобството. Една от главните функционалности на всеки един е да защищава, само че това не се свежда единствено до климатичните условия. Важно е да предлага отбрана и против други евентуални рискове в гората, да вземем за пример инсекти или диви животни. Какво би трябвало да има?
●    защитни детайли – доста облекла за лов са оборудвани със специфични защитни детайли, тъй като всеки практикуващ тази интензивност може да се изправи пред непредвидени обстановки, водещи до пострадвания. Именно те постановат облеклата да разполагат с укрепени области на лактите и коленете. Повечето имат даже вградени рефлективни линии, помагащи за взаимното различаване в тъмното и намалявайки риска от инциденти;
●    улеснение – ловният костюм би трябвало да разрешава независимост на придвижване, без да притиска тялото. Тъй като по време на активността той се носи с часове и се изисква по-висока физическа натовареност, е значимо да дава нужния комфорт;
●    термоизолация – термо облеклата са безусловно нужни най-много през студените дни, заради обстоятелството, че обезпечават топлота, като в същото време разрешават на кожата да диша. Това разрешава на тялото да поддържа оптимална температура, като спомагателните пластове покачват още повече отбраната против вятър и вода.
При избора на ловджийски костюм е от първостепенно значение да се обърне внимание на тези аспекти, гарантиращи сигурност, улеснение и дълготрайна устойчивост в разнородни условия.
Качество и дизайн на облеклата за ловМатерията, от която е изработен костюмът, дава отговор за това дали ще издържи на времето и изискванията по време на лова, до момента в който дизайнът оказва помощ за сливането на ловеца към средата. Ето какви са подобаващи съгласно специалистите от онлайн магазин Zarimex:
водоустойчиви – тъканите като Gore-Tex оферират отлична отбрана от вода и влага, без да пречат на тялото да диша; дишащи материи – това са тези тъкани, отвеждащи потта надалеч от тялото, като по този метод предотвратяват изпотяване; камуфлаж – употребява се за прикрите, като другите видове горски среди изискват разнообразни типове камуфлаж. Изборът следва да е ориентиран към отговарящия най-добре на околната среда.При избор на облекла за лов качеството и окраската играят решаваща роля, тъй като от тях зависят устойчивостта и функционалността на облеклото. Висококачествените облекла обезпечават освен сполучлив лов, само че и отбрана на ловеца в променливите условия измежду природата.
Как да изберем ловджийски костюм съгласно климатичните условия?Времето на открито постоянно може да ни изненада с най-разнообразни климатични условия. Какъв ловджийски костюм е сполучлив по отношение на другите климатични условия?
зимен сезон – ловните дрехи, предопределени за студените дни, би трябвало да обезпечават добра термоизолация и да са устойчиви на сняг и вятър; летен сезон – тези, направени за горещите дни, е добре да са леки, дишащи и да защищават от слънчеви изгаряния; преходни сезони – за пролетта и есента е удачно да се изберат такива, комбиниращи лекост с умерена термоизолация.При избора на ловджийски костюм би трябвало да се избира не просто дреха, а да се влага в качествено облекло, което да служи години наред. Не забравяйте, че сигурността постоянно би трябвало да е преди всичко, тъй че избирайте качествени и тествани артикули.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР