Ловът е дейност, която изисква не само умения и опит,

...
Ловът е дейност, която изисква не само умения и опит,
Коментари Харесай

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?


Ловът е активност, която изисква освен умения и опит, само че и вярната. Сред най-важните съставни елементи за сполучлив лов са мерните принадлежности, които оказват помощ на ловците да се ориентират, да следят и да се прицелват допустимо най-точно. Най-често употребяваните типове включват оптични мерни принадлежности, бързомерци, бинокли и лазерни мерни принадлежности.
Кои мерни принадлежности се избират най-често от ловците?
В взаимозависимост от вида лов и желанията на ловеца, другите мерни принадлежности могат да бъдат определени за разнообразни обстановки. 
Оптики
Оптиките са най-популярният избор за далечно прицелване, осигуряващи висока акуратност при пукотевица на далечни дистанции.Те са измежду най-важните аксесоари за всевъзможен тип лов. Варират от простите прицелни устройства до комплицирани оптични системи с изменчиво нарастване, нощно виждане и интегрирани балистични калкулатори. Оптиките оказват помощ за улеснение на прицелването в разнообразни условия на осветеност и на разнообразни дистанции.
Бързомерци
Бързомерците се употребяват за тъкмо установяване на дистанцията до задачата, което е сериозно за сполучливите изстрели при лов на огромен дивеч. Те са електронни устройства, които мерят дистанцията до обекта бързо и тъкмо, употребявайки лазерна технология. Бързомерците са изключително потребни при лов в планинска околност, където оценката на дистанцията може да бъде затруднена заради неравния терен.
Бинокли
Биноклите са незаменими при наблюдаване и избор на цел преди самия изстрел, обезпечават висока изясненост и необятен преглед. Те са част от главната екипировка на всеки ловджия. Те оферират необятен обсег и дълбочина на виждане, което е належащо за разглеждане на огромни площи и за авансово позициониране по отношение на дивеча. Съществуват разнообразни типове бинокли, в това число такива със профилирани функционалности за нощно виждане.
Лазерни мерни принадлежности
Лазерните мерни принадлежности дават изключителна акуратност при прицелване, с помощта на лазерната технология, която оказва помощ задачата да бъде маркирана най-точно. Те оферират изключителна акуратност с помощта на тъкмо тази технология. Лазерните мерни принадлежности са идеални за ловци, които желаят бърза и точна реакция при прицелване, изключително в бързо изменящи се условия.

 
Кой тип е най-подходящ за Вас?
Изборът на мерен уред зависи от вида лов, местността и персоналните желания. Необходимо е да се вземат поради факторите като диапазон на деяние, резистентност на атмосферните условия, батерията на устройството, както и какъв брой лесна е използването. Ако планирате лов в тежки метеорологични условия, може да се наложи да изберете апарат с водоустойчиви и удароустойчиви свойства. За ловци, които избират лов на дребни животни или птици, леки и компактни могат да бъдат желани за по-лесно преместване и маневриране.

Освен това, при избора на оптика е значимо да се обмисли и видът на прицелване, който предпочитате. Например, в случай че сте снайперист или се занимавате с лов на дълги дистанции, оптичният уред с високо нарастване и стабилизация на изображението ще бъде от значително значение за точността на вашите изстрели. За близки дистанции, по-простите и бързи оптични системи могат да бъдат по-удачни, позволявайки бързо и елементарно прицелване.

Важно е също по този начин да се вземе под внимание и ергономичността  на уреда. Мерните принадлежности, които се ръководят интуитивно и елементарно, могат доста да подобрят опита от лова, изключително в динамични и стресови обстановки. Накрая, бюджетът също е основен фактор – качествените мерни принадлежности могат да бъдат скъпи, само че инвестицията постоянно се оправдава с нарасналата успеваемост и продължителност на продукта.

 
Къде да намерите най-хубавите мерни принадлежности за лов?
В България, профилираните магазини за лов и лов на риба оферират необятна гама от мерни принадлежности. Също по този начин, доста онлайн платформи и магазини оферират многообразие от марки и модели, които могат да бъдат доставени непосредствено до вашия дом. Важно е да изберете магазин с добра известност, който предлага гаранция и поддръжка за продуктите си. Такъв магазин е GUNS.BG, който предлага висококачествена ловна екипировка, в това число най-модерните мерни принадлежности, оръжия, облекла и обувки за лов и доста други.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР