Louis Vuitton ослепи Париж, тъй като най-новата колекция на женския

...
Louis Vuitton ослепи Париж, тъй като най-новата колекция на женския
Коментари Харесай

Vuitton преобразява Париж с игрив спектакъл от цвят, звезди и история

Louis Vuitton ослепи Париж, защото най-новата сбирка на женския креативен шеф Никола Гескиер вихри столетия и страсти

От THOMAS ADAMSON AP фешън публицист, 2 октомври 2023 година, 12:30 ч.

ПАРИЖ -- Това беше освен това от следващото фешън шоу в Града на светлините. Най-новата чудатост на Louis Vuitton на най-известната улица в Париж, бул. Шанз-Елизе, трансформира емблематично пространство от 19-ти век в жанр Арт Нуво в разрастващо се произведение на изкуството. Когато гостите влязоха, те се натъкнаха на ефимерна апаратура - голяма, разширяваща се конструкция от балон, която се слива със стените. Но колкото и авангардна да беше, пластмасата на инсталацията, съчетана с есенната гореща вълна, накара някои присъстващи да я оприличат на съвременна, само че въпреки всичко знойна оранжерия.

Дизайнът? Бунт от цветове, лудични шарки и фини рифове на арлекини. Визуално угощение, което караше очите и iPhone-ите да прелитат от един отбор към различен.

И въпреки всичко декорът и модата може да са се сравнили със звездната мощ. Светилата на Холивуд - Зендая, Кейт Бланшет, Дженифър Конъли, Пол Бетани, Джейдън Смит и голям брой други - се събраха, трансформирайки мястото в същинска вселена от звезди. Топлината на открито отразява плама вътре, защото Vuitton потвърди за следващ път, че в света на модата е неудържима мощ.

Ето някои акценти от понеделник демонстрира, в това число изявление със Стела Маккартни:

ВИНЕТКА НА VUITTON: КОГАТО МИНАЛОТО съдебна експертиза СБЪЛЧИ С БЪДЕЩЕТО

В сюрреалистични нюанси на портокал, витрината на Louis Vuitton, под сръчната ръка на креативния шеф на дамите Никола Гескиер, беше комбинация от столетия и страсти.

A изблик на цвят, канализиращ жизнеността на арлекините, зае централно място. Раираните панталони с висока талия и развяващите се жълти копринени ръкави отдаваха респект на минали дни, до момента в който модерните ски очила напомняха на всички за безконечната иновация на Ghesquière.

The ' 70-те също имаха своя миг. Раираните ризи с отворени маншети, напомнящи за тази ера, смесиха деликатната и свободолюбива атмосфера с твърдото, уверено чувство на камера в кутия, завършена като огърлица. Този изразителен контрастност — мекото среща твърдото — илюстрира гения на Ghesquière да съчетава контрасти.

Фини кимвания, може би към непоколебими мъже като Armani Privé couture, можеха да бъдат видяни, само че сбирката беше безпогрешно Vuitton. Прегръдката на бляскав черен корсаж контрастираше с ефирната независимост на обемна бяла пола. По същия метод блестящата минипола като че ли смесваше неотстъпчивост и отмереност.

И въпреки всичко жизнеността на Ghesquière от време на време клонеше към театралното, видимо жертвайки финес за изказване. Въпреки че майсторството му е неоспоримо, салдото сред драматизъм и подценяване остава опънато въже, в което той се движи. минало с сегашното.

АКТИВИСТИ НАЦЕЛЯТ LOUIS VUITTON Пожарна охрана ВРЕМЕ НА СЕДМИЦАТА НА МОДАТА В ПАРИЖ

Точно преди Луис Очакваното шоу на Vuitton, екологични деятели от “Dernière Rénovation ” напръскаха витрината на Шанз-Елизе на марката с оранжева багра. Тяхната цел? Според обществените медии, с цел да провокират първокласните марки на Седмицата на модата в Париж и богаташите, присъстващи на съответното събитие. Ризите на деятелите, носещи посланието „ егоизмът им убива “, говореха за тяхната идея. На фона на този срив инфлуенсърът Джеремстар стачкува за правата на животните, единствено с цел да бъде арестуван от полицията. Въпреки тези разтърсвания, събитието на Vuitton продължи и марката не е изпратила отговор.

MARKETPLACE MAGIC: УСТОЙЧИВИЯТ ПРОЛЕТЕН БЛЯСОК НА STELLA

Не всеки понеделник ще видите Робърт Дауни Джуниър, звездата от „ Емили в Париж “ Ашли Парк и безупречния фешън магнат Анна Уинтур да преглеждат пазара. Но още веднъж, Marché Saxe-Breteuil не беше просто пазар тази седмица – това беше витрината за резистентност на Stella McCartney, гениална сцена за нейната екоколекция за пролет 2024 година

Импровизираните сергии надалеч не бяха елементарни. Едната, мигане към починалата й майка, известната защитничка на веганството Линда Маккартни, показва вегански чудеса. Друга гордо показва същинските морски водорасли – да, водорасли – които са влезнали в направата на поразителна рокля от макраме от 70-те. Вдъхновени от дните на турнета на нейните родители, ретро графиките на Wings са намерили място върху органичните тениски. Гостите се припичаха на октомврийското слънце, отпивайки от атмосферата толкоз, колкото и от гледките.

Дизайнът на Маккартни през този сезон? Помислете за еклектичен магазин за движимости от 70-те, само че го направете изискан. Неостаряващо качество проникна, черпейки ентусиазъм освен от дизайнерския трезор на Стела, само че и от концепцията да заема облеклата на нейните емблематични родители като дете. Създаде сладка и любяща фешън ода.

McCartney ни даде лъскави ризи с исторически бели ръкави с мантия, спретнато съчетани с блестящи кристални горещи панталони – без наличие на олово, несъмнено. Голям флорален принт върху драпирана роба рокля като че ли улавяше психеделичната епоха на Бийтълс, съвсем пренасяйки носещите го в ретро магазините на Camden в Лондон.

Носталгията беше явна, само че подобен беше и разказът за устойчивостта. Устойчивият пазар на Stella показва нейната отдаденост на новаторските материали, допълнена от артистичността на британския ваятел Андрю Логан. Шоуто на Маккартни не беше просто фешън изявление; това беше манифест за това накъде може да тръгне бъдещето.

ОТ ВОДОРАСЛИ ДО ПИСТАТА: СТЕЛА МАКАРТНИ НАЧАЛА ЗЕЛЕН КУРС

„ Този ​​сезон е 95% резистентен ", съобщи Маккартни гордо до щанд на изкуствения пазар, отбелязвайки най-високия си % на резистентност на пистата.

Черпейки ентусиазъм от персонален трезор, тя сподели: „ Много от това беше, гледах дрешника на майка ми и татко ми. “ Това надълбоко гмуркане в нейното фамилно минало не беше просто пътешестване с носталгия. „ Сега щерка ми ме краде “, видя Маккартни, наблягайки цикличния темперамент на модата и по какъв начин традициите се вълнуват през поколенията.

Но шоуто? Морски водорасли. Революционен дебют с тъкани, както Маккартни изясни: „ Водорасли... Така че е полуда. Това е първият път, когато е на писта. “ Тази иновация във водораслите, направена от водорасли от океана, се трансформира в прежда, която е „ 100% без пестициди, 100% без земя и 70% по-устойчива от всеки памук. “

Стиснал език, Маккартни назова цвета на сезона „ зелен ", бързо пояснявайки: „ Няма зелено на пистата, а като екологично зелено. “

Шоуто беше повече от изложени дрехи; това беше обучение. С новаторския резистентен пазарен сегмент на McCartney, присъстващите се срещнаха по-отблизо с революционни материали, от боклуци от вино – с общителното подпомагане на другата марка LVMH Veuve Clicquot – до шикозни чанти и, несъмнено, морски водорасли, които вършат шивашко усещане.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР