Лотус София Моторспорт ще стартира спортната си програма за 2020

...
Лотус София Моторспорт ще стартира спортната си програма за 2020
Коментари Харесай

Лотус София открива сезон 2020 с ендуранс на писта Серес

Лотус София Моторспорт ще започва спортната си стратегия за 2020 година с присъединяване в ендуранс конкуренция идния уикенд (29 февруари – 1 март) на гръцката писта „ Серес “. Състезанието “4 Hours of Serres – Spirit of Le Mans” ще се организира на трасето край едноименния град в северна Гърция. Програмата планува тренировки и подготовка в събота, както и конкуренция вид „ тайм атак “, а в неделя ще има две 4-часови ендуранс съревнования – една сутринта за уличните коли, „ обути “ с улични гуми и една следобед – за спортните и мощно модифицирани коли с гуми единствено за писта.

„ Решихме да открием сезона с тази конкуренция, макар че ни се наложи много стремително да поработим последните близо 2 месеца над подготовката на колите, с цел да бъдем подготвени. Ще участваме с двете ни спортни „ бегачки “ – жълтия Elise S2 Sport и най-новата облага в тима – зеления Exige V6 Cup R. Два екипажа ще вземат присъединяване с тях – Горан Ангелов, Пламен Цеков и Павел Лефтеров ще са с Exige-a, а Илиан Димитров, Чарли Варийски и аз ще сме с Elise-a.” – показа Борис Барболов от софийския авто състезателен клуб.

„ В навечерието на уикенда знаем сигурно две неща, виждайки записалите се до тук към 30-ина участници – че сме единствените представители от България и че няма да ни е по никакъв начин елементарно, имайки поради извънредно сериозната конкуренция. Очаква ни и в допълнение изясняване на правилника, защото гръцките уредници безусловно са го написали „ на салфетка “ и го трансформират и допълват в придвижване. Очевидно е, че им липсва опит в организирането на сходни събития, само че положителната вест е, че осъзнават това и имат предпочитание да избистрим нещата на брифинга в събота. Ще им помогнем с каквото можем, споделяйки с тях опита, който има екипа ни, насъбран около организирането на българския ендуранс шампионат. Макар конкуренцията да е с непрофесионален статут и с концепцията да се получи един моторспорт празник за всички, ние въпреки всичко отиваме там за победи в класовете, в които ще бъдат разпределени колите ни. “ – добави още Борис Барболов.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР