Лошото време продължава да създава проблеми в Румъния, съобщава телевизия

...
Лошото време продължава да създава проблеми в Румъния, съобщава телевизия
Коментари Харесай

Блокирани пътища и паднали дървета след снеговалежите в Румъния

Лошото време продължава да основава проблеми в Румъния, оповестява телевизия Диджи 24.

За през днешния ден са оповестени оранжев и жълт код за снеговалеж и мощен вятър, а съгласно румънските метеоролози неприятното време ще се задържи до събота. 

Редица пътища в страната са блокирани от сняг, а мощният вятър е съборил на доста места дървета, които са нанесли вреди на коли, обобщава Диджи 24.

Снегът и виелиците объркаха придвижването в окръг Брашов в централата част на страната. Заради мощен снеговалеж, трафикът бе спрян за три часа сред селищата Ръшнов и Предял.

Някои водачи взеха решение да отседнат в окръга, с цел да изчакат възстановяване на времето. Фирмите за поддръжка на пътищата са се намесили с 98 машини и са разпръснали над 600 тона материали за зимно поддържане на пътищата.

Силен сняг валя и в северната част на страната, осведоми Диджи 24.

В окръг Харгита придвижването по европейски път 578 бе изцяло блокирано. Силният вятър събори две дървета на пътя. В окръга са наложени ограничавания за придвижване на тежкотоварни камиони. Получени са голям брой сигнали от хора, закъсали на пътя. Има обитаеми места с прекратено електроподаване.

Седем окръжни пътища в североизточния окръг Нямц са блокирани поради снеговалеж и навявания, заяви през днешния ден Окръжният инспекторат на полицията, представен от Диджи 24. По останалите пътища в окръга придвижването се реализира при зимни условия, а от пътна полиция приканват водачите към нараснало внимание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР