Лошото време, обхванало континентална Гърция, доведе до множество бедствени ситуации,

...
Лошото време, обхванало континентална Гърция, доведе до множество бедствени ситуации,
Коментари Харесай

Лошото време в Гърция доведе до множество бедствени ситуации

Лошото време, обхванало континентална Гърция, докара до голям брой бедствени обстановки, като снеговалежи се появиха и в по-южните елементи на Гърция – в Атика, съгласно бюлетин на гръцката метеорологична работа, представена от Novini.bg.

Снеговалежите през днешния ден се разпростряха до Атика и ще продължат и на следващия ден, а в континенталната част мощни студове се чакат до четвъртък. Поради това гръцкото министерство на климатичните рецесии и гражданската отбрана моли жителите да бъдат деликатни и да съблюдават инструкциите на управляващите.

Прекъсвания на електрозахранването породиха в доста обитаеми места в община Южен Пелион, Централна Гърция, заради неприятното време. Живущите в селата Милина, Лафкос, Трикери, както и в Дракея към община Волос през днешния ден останаха без електричество. Снегът в Лафкос надвиши 70 см и пътищата там са затворени. Особено интензивни са и снеговалежите в Дракея, съобщи Българска телеграфна агенция.

В северните и изключително в централните елементи на остров Евия (Евбея) тук-там снегът доближи до метър, което и там докара до проблеми с електрозахранването Затворени са учебните заведения и другите просветителни институции на остров Евия, в региона Фтиотида, на доста места в областите Беотия и Фокида, както и във Флорина, Козани и Аминдео.

По редица съществени пътища в упоменатите региони придвижването на тежкотоварни коли над 3,5 тона беше спряно със възбрана. Днес тази възбрана за някои сектори от автомагистралата „ Егнатия “ беше анулирана.

Множество от маршрутите на гръцкия железопътен транспортьор „ Хеленик трейн “ (Hellenic Train) бяха анулирани.

През утрешния ден се чака снеговалежите да продължат на островната група Споради, в региона Източна Тесалия, на остров Евия, в източните елементи на континентална Гърция, както и в планинските и полупланинските региони на северните Цикладски острови и на остров Крит. По-специално в Източна Магнезия, в Централна и Северна Евия, както и във Фтиотида и Беотия интензивността на преваляванията се предвижда да продължи тук-там до обедните часове.

В континенталните региони до четвъртък ще има обилни заледявания, като температурите ще са негативни през целия ден.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР