Лошото време най-накрая стигна и до Черноморието ни. Дъжд вали

...
Лошото време най-накрая стигна и до Черноморието ни. Дъжд вали
Коментари Харесай

Лошо начало на деня за хиляди отпускари по морето

Лошото време най-сетне стигна и до Черноморието ни. Дъжд вали сега на юг от Бургас в региона към Приморско. Според прогнозите оптималните температури по морето ще приближат даже 30 градуса през днешния ден, само че на множеството места няма да става за плаж поради облаци и валежи.

Ето какво споделят от Национален институт по метеорология и хидрология за днешния 24 август:

Днес преди обяд, над по-голямата част от страната, облачността краткотрайно ще се раздра, само че на обособени места видимостта ще бъде понижена. По-значителна облачност ще има над Северозападна България и източните региони, където ще превалява дъжд. След обяд и до среднощ облачността ще бъде най-вече забележителна - купесто-дъждовна. На доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд съпроводени с гръмотевици. В планинските региони явленията ще са по-интензивни. Дневните температури едва ще се покачат и оптималните ще са най-вече сред 26° и 31°. 

Над планините облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На доста места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 20°, на 2000 метра - към 13°.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максимални температури: 26°-29°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР