Лошото състояние на общинските бюджети, финансовата немощ на местните власти

...
Лошото състояние на общинските бюджети, финансовата немощ на местните власти
Коментари Харесай

Все повече общини повишават данъците

Лошото положение на общинските бюджети, финансовата отпадналост на локалните управляващи и отводът на централната власт от фискална децентрализация принуждават общините всеобщо да подвигат налози. То наподобява освен изкушаващо, само че и неотложно. Това се сочи в разбор на Института за пазарна стопанска система (ИПИ), публикуван в края на предходната седмица.
Изчисленията на института, основани на информация, получена от самите общини, демонстрират, че от ден на ден от тях прибягват към повишение на основни налози. В последните години са извършени 6 самостоятелни изследвания. Резултатите от последното проучване са недвусмислени: локалните налози не престават да нарастват, като случаите на записано нарастване през 2017 година са 62, а пониженията - едвам 8, заяви в. " Сега ".
Анализаторите наблюдават налога върху недвижимите парцели - нежилищни парцели на юридически лица, налога върху транспортните средства и леките коли, годишния патентен налог за търговия на дребно, налога за прекачване на благосъстоятелност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР