Лошото начало на сезон 2023 за отбора на Ферари продължи

...
Лошото начало на сезон 2023 за отбора на Ферари продължи
Коментари Харесай

Сайнц каза коя е била голямата грешка на Ферари в Джеда

Лошото начало на сезон 2023 за тима на Ферари продължи и във втория уикенд за годината – Гран При на Саудитска Арабия. В Джеда Карлос Сайнц и Шарл Леклер приключиха едвам седми и осми, макар че се очакваше трасето край крайбрежията на Червено море да подхожда доста повече на характиристиките на SF-23 по отношение на това в Бахрейн на старта на сезона.
 Ферари няма да прави Б-версия на SF-23 Ферари няма да прави Б-версия на SF-23
Според Сайнц това следващо незадоволително показване на „ Черните кончета “ се е дължало на избора да се заложи на настройки сходни с тези, които бяха употребявани и на „ Сахир “, а не на такива, които да дават повече скорост на вършиме. През зимата от Ферари направиха скок напред в намаляването на челното противодействие и увеличението на мощността на мотора, посредством подобряването на неговата надеждност. В Бахрейн Сайнц и Леклер бяха в челото на класацията за оптималната скорост на вършиме, само че това не се повтори в Саудитска Арабия предходната седмица.

„ Ние не бяхме с толкоз малко противодействие, колкото в Бахрейн. Всъщност ние използвахме съвсем същото задно крило като това с Бахрейн, където може би имахме по-малко прилепяне по отношение на останалите. Тук нещата бяха изравнени.

„ Но не това са нашите лимитиращи фактори – челното противодействие и мощността, не е това. По-скоро губим в спортното движение и деградацията на гуми. Освен това колата е доста сензитивна във етапа на завиване, което не е вярно. Ние знаем кои са нашите недостатъци и работим върху тях “, съобщи Сайнц.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР