Лошо време, недостатъчна квалификация на пилотите или технически проблем са

...
Лошо време, недостатъчна квалификация на пилотите или технически проблем са
Коментари Харесай

Намерени са черните кутии на запалилия се в Москва пътнически самолет

Лошо време, незадоволителна подготовка на водачите или механически проблем са версиите за самолетната злополука в Москва с 41 жертви, осведомят съветските медии.

Вчера към 18.30 ч. при опит да кацне спешно на летището пътническият аероплан Sukhoi Superjet-100 се възпламени.

Открити са две черни кутии в приемливо положение. Следователите са събрали записите от диалозите на водачите с кулата, видеозаписи от камерите и проби от горивото.

На борда са се намирали 78 души, сред които петима членове на екипажа и три деца. Евакуирани са 33-ма пасажери и четирима членове на екипажа.

РБК оповестява, че преди да излети от Москва за Мурманск в 18.02 ч. същият аероплан в неделния ден е направил още 3 полета. Машината е създадена през август 2017 година, а последната техническа инспекция е през април.

Цитирани са пасажери, съгласно които самолетът е бил ударен от гръмотевица. При спешното кацане самолетът се удря в земята и опашната му част се възпламенява.

Министърът на превоза Евгений Дитрих съобщи на конференция, представен от ТАСС, че няма учредения полетите с този вид машини да бъдат краткотрайно спрени. летище " Шереметиево " ще работи с краткотрайни ограничавания до края на днешния ден, осведоми държавната организация.

Руската секция на Би Би Си цитира мнения в обществените мрежи, съгласно които евакуацията се е забавила, тъй като пасажерите взимали ръчния си багаж, както се виждалои от любителски видеозаписи в мрежата.. Официален представител на " Аерофлот " Максим Фетисов обаче е представен да споделя, че извеждането на пасажерите е траяло 55 секунди при норматив от 90.

В Мурманска област на Русия е разгласен тридневен печал.

Министерството на външните работи на България няма данни за потърпевши българи при полета. Българските управляващи изрекоха съболезнования на Русия за жертвите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР