Лошо е, ако камионите, които возят стоки в Европа трябва

...
Лошо е, ако камионите, които возят стоки в Европа трябва
Коментари Харесай

Превозвачи: Лошо е камионите да се връщат на 3 седмици

Лошо е, в случай че камионите, които возят артикули в Европа би трябвало да се връщат на 3 седмици в страната, в която са регистрирани. Това сподели ръководителят на съюза на интернационалните превозвачи Ангел Траков.

Това изискване, гласувано в пакета за подвижност от депутатите в транспортната комисия на Европейския парламент, стана ясно във вторник сутринта от известие на евродепутата Петър Корумбашев, който предизвести, че е рано за фанфари.

Председателят на съюза на интернационалните превозвачи съобщи, че са гласувани три текста, които са в интерес на българските превозвачи и че това си е триумф. Той е имал поради отпадането на директивата за командироване за транспортните служащи, като се изключи водачите, които правят каботажни транспорти (т.е возят артикули в границите на една страна).

Второто вземане предвид с бг превозвачи е това, че водачите ще могат да преспиват в кабината на камиона, само че на паркинги, които дават отговор на определни условия - да има топла вода, топла храна и тн. Тези условия ще се дефинират по-късно.

Другият триумф, който вижда Траков, е отпадналото условие водачите да се прибират на всеки три седмици. Това изискване обаче беше сменено с условието камионите да се връщат в страната по регистрация.

Красимир Лалов, зам.-председател на националното съдружие на българските превозвачи, счита, че гласуваният текст е по-зле в сравнение с предходния. Преди се искаше да се връща водачът, с цел да не си скапе фамилията, а в този момент би трябвало да се връща камионът. Той изрече даже подозрения за подправени вести към изказванията в понеделник за реализирани триумфи.

Колегата му Траков обаче споделя, че е реализиран триумф, само че не и победа. За успеха ще би трябвало да се води разговор за идващите месеци. Траков счита, че за първи път са се убединили българското държавното управление и българските превозвачи и по тази причина е бил реализиран този триумф.

Тепърва ще се търси решение. Траков допуска, че ще има още подводни камъни в този пакет, който е от 120 страници. Така че превозвачите занапред ще желаят да получат гласуваните текстове. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР