Лошите спомени се забравят сравнително лесно, а е хубаво те

...
Лошите спомени се забравят сравнително лесно, а е хубаво те
Коментари Харесай

Петър Стоянов: Все още не можем да преодолеем тези 45 години комунизъм

Лошите мемоари се не помнят относително елементарно, а е хубаво те да се припомнят понякога, с цел да не се не помнят. Зимата на 1997 година се случиха доста структурно-определящи промени, имащи голямо значение за прехода. България тогава се приобщи към останалите страни от Източна Европа и тръгнахме по пътя към Европейския съюз и НАТО.

Това сподели в предаването по Българска национална телевизия "Панорама " президентът за интервала 1997-2002 година Петър Стоянов. "В момента слушам от ден на ден въпросите - дали не сбъркахме като влязохме в Европейски Съюз? Дали не сбъркахме отново империята? Няма такова нещо. Не сме сбъркали в нищо. Според мен не е сбъркан моделът на европейската народна власт, а ние се опитваме да го побългарим и бъркаме някъде. Тези 45 години комунизъм бяха доста тежки за България. Ние не можем още да се оттървем от тези тъмни времена. Българинът загуби своето усърдие, почтеност, честност с помощта на тези 45 години ", безапелационен беше той.

"От доста епохи се приказва за залез на Европа. Европа е майката на всички международни идеологии, само че в никакъв случай не е родила вяра. Независимо от всичко европейската цивилизационна система управлява света. На мен Англия ще ми липсва, само че Европа ще продължи да съществува, макар Брекзит. В днешно време ни липсват водачите - и в България, и в света ", сподели още Петър Стоянов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР