Лошите новини в крипто пространството идват една след друга и

...
Лошите новини в крипто пространството идват една след друга и
Коментари Харесай

Топ 3 рискови фактора в крипто пространството

Лошите вести в крипто пространството идват една след друга и целият този отрицателен сантимент се отразява извънредно отрицателно на цените на множеството криптовалути.

Нека разгледаме трите съществени рискови фактора, които евентуално могат да забавят развиването на пазара и да доведат до спомагателни спадове.

Последиците от възможен банкрут на Genesis

Съвсем неотдавна Биткойн доближи своето годишно дъно от към $15,500 след редицата неприятни вести, които сътвориха каскаден резултат от всеобщи разпродажби. Въпреки това цената означи лек напредък като все още на издание се търгува на цена от към $16,600.

 btc chart

 

Genesis Trading е една от най-големите платформи за крипто кредитиране в пространството. След като в началото уверяваше, че няма мотиви за терзание, компанията съобщи, че търси незабавно финансиране в размер на $1 милиард. Binance, най-голямата борса за търговия с криптовалути по размер, отхвърли да окаже помощ на изпадналия в усложнение крипто колос. Притеснителното тук е, че една от най-големите компании в пространството не може да набере нужните средства, с цел да остане на повърхността.

Това породи сериозен боязън измежду вложителите от възможния провал на платформа от подобен диаметър. Последиците от възможния банкрут на Genesis доста биха забавили развиването на пространството, което ще попречва наливането на пресен капитал.

Ръководената от Бари Силбърт компания майка на Genesis – Digital Currency Group (DCG) – е една от най-влиятелните в сферата. Евентуалния ѝ банкрут може да се окаже по-тежък от този на FTX, защото визира Grayscale Investments – друго дъщерно сдружение на DCG, което предлага индиректна експозиция към Биткойн ( BTC ) и Етериум ( ETH ) посредством своите тръстове GBTC и ETHE.



Ако Genesis не успее да набере нужното финансиране, заемите от DCG няма да могат да бъдат изплатени, което ще докара до това DCG също да разгласи фалит. Ако това се случи, милиарди долари ще бъдат заключени в Биткойн и Етериум тръстовете не Grayscale, което единствено по себе си да докара до всеобщи разпродажби след загубата на вкус към рискови вложения.

Въпреки всичко, Genesis оповестиха, че на този стадий нямат желание да подават молба за оповестяване в неплатежоспособност.

Хакерът на FTX продава откраднатите криптовалути

Хакерът, който открадна милиони от сриналата се крипто борса FTX за миг беше един от най-големите притежатели на Етериум в международен мащаб.

Откраднатите средства възлизат на над $300 милиона в Етериум. Хакерът през вчерашния ден е продал ETH на стойност $60 милиона, които е обменил за renBTC, които конвертирал в действителен BTC, който е изтеглен в кеш. За прехвърлянията са употребявани 22 адреса на портфейли.

Въпросните продажби съответстваха със спада на цената на Етериум, който наблюдавахме при започване на седмицата.

Интересното е, че предходната година FTX купи блокчейн протокола REN. Това поражда подозрения за вътрешна машинация, която ощетява всички вложители. Сред крипто общността даже започнаха да се популяризират клюки, че въпросния хакер е някой от доближените на Сам Банкман-Фрийд – в случай че не и самия той. В последна сметка всичко сочи към вътрешна работа, най-малко до доказване на противното.

Притеснителното е, че хакерите сполучливо съумяват да изперат средствата, откраднати от клиентите на крипто борсата.

Хакерът към момента разполага с над $200 милиона, които занапред следва да бъдат трансферирани.

Биткойн миньорите продават насъбраните BTC

Такъв напън от страна на продавачите не е бил следен от 2015 година насам. Миньорите всеобщо продават насъбраните през годините BTC, което в допълнение тласка цената надолу.

Липсата на купувачи способства към гореспоменатите проблеми на FTX и Genesis и без подозрение лимитира доста капацитета на крипто пространството.


НЕ ИЗПУСКАЙ:


В момента $19,300 е междинната цена, на която крипто копачите биха били на облага . Това значи, че по-голямата част от миньорите е на загуба. И тук към този момент фермите за рандеман би трябвало да избират дали да изключат машините си или да закрият бизнесите си. Тук към този момент всичко се уповава на крипто копачите и тяхната опция да устоят на актуалното напрежение.

Все отново, колкото повече копачите продават, толкоз по-малко евентуално е цената да тръгне нагоре.

Ефектът на доминото, който стартира с FTX, от което занапред ще усетим цялостния резултат, мина през Genesis и доближи до Digital Currency Group. Притесненията са, че неуспехът на тези компании и всеобщите разпродажби на миньорите могат в допълнение да разтресат пазара и да повлекат други компании надолу.

Страхът, който се популяризира из пространството, съгласно мнозина ще забави доста развиването на криптовалутите и ще удължи крипто зимата – макар че някои анализатори считат, че сме достигнали дъното.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР