Лошите навици при боравене с пароли правят живота на киберпрестъпниците

...
Лошите навици при боравене с пароли правят живота на киберпрестъпниците
Коментари Харесай

85% от служителите използват едни и същи пароли


Лошите привички при боравене с пароли вършат живота на киберпрестъпниците надалеч по-лесен
(снимка: CC0 Public Domain)

Близо две трети от чиновниците употребяват персоналните си пароли за отбрана на корпоративни профили и данни – и назад, съгласно ново изследване. Мениджърите по сигурността и бизнес водачите намират това за все по-тревожно.

Проучване на компанията за ръководство на идентичността и достъпа My1Login е открило, че 97% от чиновниците знаят какво съставлява надеждната ключова дума, само че все пак над половината (53%) признават, че надалеч не постоянно употребяват такава.

За своето проучване My1Login е интервюирала 1000 чиновници и 1000 бизнес-лидери, сравнявайки действителния опит, отзиви и гледища на чиновниците за сигурността на работното място, наред с упованията и вижданията на бизнес-лидерите в разнообразни промишлености, заяви.

Така в последна сметка анкетата е открила, че 85% от чиновниците употребяват наново едни и същи пароли за бизнес-приложения, макар прекосяването на образование по киберсигурност. Този % е малко по-висок при чиновниците, които не са минали тренинг в региона на виртуалната сигурност: 91%.

Изглежда, че образованието по киберзащита дава „ незначителна разлика ” в разбирането на чиновниците по какъв начин следва да пазят корпоративните данни. Изводът води на собствен ред друго умозаключение, а точно – че корпоративната сигурност е изложена на риск даже при организациите, които съзнателно и отговорно влагат в образование.

„ Лошите привички при боравене с пароли вършат живота на киберпрестъпниците надалеч по-лесен. Те оферират вход към ИТ инфраструктурите на организациите и им дават опция да правят нездравословни, огромни хакерски атаки ”, споделя изпълнителният шеф на My1Login Майк Нюман. „ От основаването на до повторното им потребление за голям брой приложения – чиновниците имат непрекъснато усложнения да поддържат добра „ хигиена ” на паролите ”.
още по тематиката
Да се откри, че образованието по киберсигурност няма стремежи резултат, макар забележителните вложения от страна на водачите за да подобрят държанието на чиновниците в региона на сигурността, е доста обезпокоително за ИТ отделите и отговорниците по киберзащитата.

В последна сметка наподобява, че за чиновниците е мъчно и комплицирано да „ жонглират ” с разнообразни пароли. Този минус води до немарливост и използването на нездравословни практики на боравене с паролите. Анализаторите намират, че в процеса има и детайл на „ липса на мотивация ”.

По отношение на отвесните промишлености са налице забавни констатации. Служителите в областта на опазването на здравето са изключително склонни да употребяват наново пароли. Там 94% споделят, че имат този табиет. Служителите в образованието и обществения бранш също употребяват наново пароли. 91% от интервюираните чиновници от региона на образованието признават, че го вършат, а в обществения бранш делът им е 83%.

Изследването сочи още, че трите бранша се отличават с най-голямо потребление на за бизнес-приложения. Това се случва при 75% от работещите в образованието, както и при 61% от чиновниците в опазването на здравето и тези в обществения бранш. Разбираемо, много по-нисък е този % при заетите в региона на технологиите (45%).

„ Вместо да разчитат на образование за смяна на държанието на чиновниците при отбраната на корпоративните данни, бизнес водачите би трябвало да поемат отговорността от ръцете на чиновниците, доколкото е допустимо ”, споделя Нюман.

„ Решението за метода на ръководство на удостоверяването, което предлага елементарно влизане без ключова дума – да вземем за пример с еднократно генерирани пароли и кодове – прави тъкмо това. То облекчава тежестта, наложена на чиновниците, повишавайки продуктивността им, усъвършенства, а най-много връща на водачите контрола върху сигурността на тяхната организация ”, обобщава Нюман.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР