Лоши условия в голяма част от българските зоопаркове са описани

...
Лоши условия в голяма част от българските зоопаркове са описани
Коментари Харесай

„Щастие в клетка": Масово зоопарковете у нас не отговарят на стандартите

Лоши условия в огромна част от българските зоопаркове са разказани в отчет на Фондация „ Четири лапи “.

В България има 21 зоопарка, множеството от които се ръководят от локалните общини. Докладът на „ Четири лапи “ е фокусиран върху 16 зоопарка.

Сред тях е и кюстендилската зоологическа градина, която е с лишен лиценз от 10 години, само че затвори вратите си за гости едвам преди няколко дни.

Зоокътът в Кюстендил е с отнето позволение за работа поради условия, които не дават отговор на българските и европейски условия. Когато сходно позволение е отнето, животните по закон следва да бъдат преместени.

10 години след отнетия лиценз, животните към момента са там. В него се отглеждат 11 типа животни, измежду които и уединен лъв в остаряла клетка. „ Тези кафези са наследени, те подлежат на главно унищожаване и създаване на нови, с електропастири, с осветяване, с места за отдих за животните. Всичко това е обвързвано със средства “, изясни Петър Велков, шеф на Зоопарк-Кюстендил.

Общината е изготвила план на стойност 3 млн. лева за реновиране на зоопарка. Предстои да бъде открита дарителска сметка за набиране на средства.

„ Когато се съберат парите, може да се направи един европейски зоопарк, който дава отговор на всички условия “, добави Велков.

А до тогава животните ще продължат да живеят в тези условия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР