Лоши новини очакват шофьорите с нарушения на пътя. След връзката

...
Лоши новини очакват шофьорите с нарушения на пътя. След връзката
Коментари Харесай

По-скъпи ще са застраховките за шофьорите с нарушения

Лоши вести чакат водачите с нарушавания на пътя. След връзката сред системите на КАТ, Гаранционния фонд и застрахователите, с изключение на по-скъпа застраховка „ Гражданска отговорност” нарушителите на пътя може да заплащат повече и за „ Автокаско”.

Близо 40% от българите в никакъв случай не са сключвали застраховка, сочи представително изследване на застрахователни брокери.

За останалите застраховката за автомобила е съществена – от една страна, „ Гражданската отговорност” е наложителна, а от друга – доброволното „ Каско” още веднъж за колата заема значително място.

С въвеждането на разпоредбите нарушителят да заплаща това може да се окаже съществено перо за водачите с прегрешения.

След лек пътен случай Ивайло Борисов идва да разгласи вредите пред застрахователя.

Той пресмята, че за 15-годишен автомобил като неговия наложителната и доброволната застраховка костват към 1000 лв. на година.

„ Който не кара, той не бърка. Аз съм труженик за това да спиш умерено, само че доста зависи от това по какъв начин ще подходи застрахователят. Винаги си намират опрощение да ти понижат компенсацията, което би трябвало да изплатят”, счита Ивайло.

И макар че има забележки, Ивайло заплаща и застраховка „ Живот”, и за дома си. А това съгласно изследвания на застрахователни брокери го слага измежду дребното,които имат повече от една или две застраховки, и то освен за колата. Колкото повече нарушавания обаче са засечени с даден автомобил, толкоз по-сериозен разход се обрисува и застраховката.

„ Добрата вест е, че може да се отрази и надолу за тези от нас, които съблюдават Закона за придвижване по пътищата. Нарушителите е извънредно време да си носят последствията”, уточни Светла Несторова от Асоциацията на българските застрахователи.

По проект застрахователите ще черпят информация за държанието на водачите непосредствено от КАТ още от идващия месец.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР