Лоша инфраструктура, тесни улици, липса на паркоместа и детски площадки.

...
Лоша инфраструктура, тесни улици, липса на паркоместа и детски площадки.
Коментари Харесай

Варненци се оплакват от лоша инфраструктура и липса на площадки в квартала им

Лоша инфраструктура, тесни улици, липса на паркоместа и детски площадки. Това са част от проблемите на живеещите в новия варненски квартал " Бриз ".

Мястото е желано поради спокойствието и откриващата се панорамна панорама към морето.

Повечето от улиците в квартала не са асфалтирани, а тези, които в миналото са били, са осеяни с дупки поради тежките машини, които доставят материали за новостроящите се жилищни кооперации.

Елена Александрова живее в квартала от две години. Заради неналичието на тротоари на доста места, младата жена е принудена да се движи с детската количка по пътното платно.

" Не знам това по какъв начин може да се оправи. Честно казано не мисля, че някой поставя това като приоритет. Въпреки че тук в региона има доста майки с деца, с доста колички, и ние, разминавайки се, доста постоянно единствено се подсмихваме, тъй като просто няма по какъв начин да се разминем ", съобщи Елена Александрова.

" За пешеходци като мен, които живеят тук, с цел да може да има по-чист въздух, да има повече място, повече успокоение, в действителност е тъкмо противоположното - извънредно е. Тук, когато се заледи или когато натрупа малко сняг, за пешеходците като мен става невероятно ", добави Тинка Найденова.

В квартала живеят доста фамилии с дребни деца. За тях обаче няма построени задоволително детски площадки.

" Тук особено, в този регион няма такива. Разчитаме на това, че се придвижваме с коли и отиваме тук-там, където има такива ", добави Елена Александрова.

Заради всеобщото презастрояване на квартала през последните години, някои от улиците са прекомерно тесни и колите мъчно се разминават.

Живеещи в квартала са обезпокоени, че регионът е свлачищен, а построяването на нови кооперации продължава.

" Всичко тук е глина, всичко се мести, а освен това застрояване, не знам, ще се получи нещо, което е ставало тук през 1951 година, когато един по-голям дъжд е завлякъл, образувал дерета, отнесъл къщи ", сподели още Тинка Найденова.

Заради новото строителство живеещите в квaртал " Бриз " се усилват. С времето дефицитът на паркоместа се усеща от ден на ден.

От районното кметство " Приморски " обявиха, че с цел да бъде изпълнен проектът за улична регулация, е належащо да се отчуждят частни парцели. От районното кметство са поискали ремонт на 7 улици в квартал " Бриз ". Ако разходът бъде утвърден, в бюджета на Община Варна за идната година ще бъдат планувани средства за възобновяване на инфраструктурата в региона.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР