Лоша инфраструктура – стари жп релси, е вероятната причина за

...
Лоша инфраструктура – стари жп релси, е вероятната причина за
Коментари Харесай

Стана ясна причината, довела до теча на амоняк край Пирот

Лоша инфраструктура – остарели жп релси, е евентуалната причина за дерайлирането на влака, което в неделя провокира теч на амоняк край Пирот, заяви Българска национална телевизия. Разследването на сръбските управляващи продължава. При случая починаха двама души, а над 50 бяха обгазени и минаха през локалните болнични заведения.
В Пирот изключителното състояние остава в действие, а спешният щаб заседава, като по-късно през днешния ден ще разгласи докога ще е годно то. Очаква се на следващия ден да отворят учебните заведения и детските градини. Остава в действие и рекомендацията на българското външно министерство да не се пътува до Пирот, до момента в който обстановката не се възстановява.
Сръбските управляващи са взели решение да оставят да изтече амонякът, преди да вдигнат цистерните. Изтичането се случва постепенно и към този момент няма заплаха от обгазяване.
Разположената през вчерашния ден на границата със Сърбия мобилна станция на Изпълнителната организация по околна среда не регистрира превишение на нормите за амоняк във въздуха.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР