Лош ден за застрахователя на суперяхтата Navis One и нейния

...
Лош ден за застрахователя на суперяхтата Navis One и нейния
Коментари Харесай

Яхта за 17 млн. долара се запали и потъна в Егейско море

Лош ден за застрахователя на суперяхтата Navis One и нейния притежател, на борда на която избухна пожар в понеделник следобяд. Екипажът и гостите на струващата 17 милиона $ яхта са евакуирани със избавителна лодка и са невредими.
Прочетете още
Огънят на борда Navis One е траял цяла нощ, унищожавайки всички горни палуби. В последна сметка на сутринта на идващия ден яхтата потъна край крайбрежията на Цикладските острови в Егейско море, съобщава dizzyriders.



Тя е била на котва на 800 метра от остров Куфониси след връщане от Миконос. Всичките 22-ма души са избавени, като част от екипажът се връща до горящата яхта да вземат някои неща.



Красивата яхта е издигната през 2013 година от турската корабостроителница Gentech. Първият й притежател е турският предприемач Сезгин Баран Коркмаз, който я кръщава Queen Anne. По-късно лодката е продадена на чартърна компания и получава името Navis One.



Една седмица на борда на суперяхтата е коствала към 200 000 евро. В цената не влизат гориво и спомагателни разноски.



Navis One е дълга, по-точно била е дълга 46,7 метра, има военноморски дизайн и е предложила първокласна отмора за 12 посетители, настанени в 5 жилището. Екипажът й от 10 души е употребил 5 каюти.



Задвижването на Navis One е идвало от два мотора Caterpillar (1300 к.с.), оптималната скорост е била 15,5 възела (28,7 км/ч), като яхтата е била способна да плава 5000 морски благи (9260 км) с едно зареждане.



Все още няма информация какво е провокирало пожара и какви са следствията за околната среда. Очевидци споделят, че във водата към случая плават огромни остатъци от яхтата.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР