Лос Анджелис Лейкърс се качи за рекорден 17-и път на

...
Лос Анджелис Лейкърс се качи за рекорден 17-и път на
Коментари Харесай

За рекорден 17-и път ЛА Лейкърс на трона на величието в НБА

Лос Анджелис Лейкърс се качи за рекорден 17-и път на трона на величието в Националната Баскетболна Асоциация. " Езерняците " оставиха най-хубавото от опциите си за най-важния миг и изиграха ослепителен шести мач против Маями Хийт, извоюван с безкомпромисното 93:106 (20:28, 16:36, 22:23, 32:19) за триумфа с 4-2 победи във финалната серия. По този метод ЛеБрон Джеймс и съотборниците му завоюваха по този начин стремежи 17-и трофей в историята на клуба, изравнявайки досегашния безспорен връх на другата именита организация - Бостън Селтикс.
Снимка: БГНЕС  За рекорден 17-и път ЛА Лейкърс на трона на величието в НБА
" Краля " пък завоюва своята четвърта купа във великата си кариера, като съумя да изведе трети тим до трофея от Лигата. 35-годишната легенда сграбчи първите си две трофеи с Маями Хийт, по-късно извърши обещанието си да донесе такава и във витрината на Кливланд, а тази нощ оказа помощ на " езерняците " още веднъж да доближат до абсолютния връх в НБА. Джеймс записва своя 28-и " трипъл-дабъл " в плейофите, откакто остави 28 точки, 14 битки и 10 асистенции на сметката си за успеха на своя отбор. Брон получи наградата за " Най-полезен състезател " на Финалите и по този метод стана първият състезател в историята, който печели MVP на финалната серия с три разнообразни тима.
Снимка: БГНЕС  За рекорден 17-и път ЛА Лейкърс на трона на величието в НБА
" Работата към този момент е свършена " - по този начин би се изразил починалата легенда на ЛА Лейкърс Коби Брайънт. Петкратният първенец с " езерняците " напусна този свят на 26 януари тази година, само че сигурно сега гледа с наслада по какъв начин един от най-хубавите му другари - ЛеБрон Джеймс, поведе клуба на сърцето му към първи трофей от 2010-а насам. Именно тогава Коби, Пау Гасол и компания донесоха последната шампионска купа във витрината на организацията.

Снимка: БГНЕС  За рекорден 17-и път ЛА Лейкърс на трона на величието в НБА
Отборът на Маями заслужава големи похвали за изключителното си показване в тазгодишното нетрадиционно издание на плейофите. Играчите на Ерик Сполстра отстраниха поредно Индиана Пейсърс, най-хубавия тим в постоянния сезон Милуоки Бъкс и рисковия отбор на Бостън Селтикс, с цел да си извоюват правото да се борят за първа купа от 2013-а насам. За страдание, контузиите на Бам Адебайо и Горан Драгич значително стопираха стремежа на " горещите ", които пък откриха избавител в лицето на Джими Бътлър. Крилото блесна с феноменални представяния и затвори устите на всичките си критици. Бъдещето е пред Маями, които имат стабилен брой млади гении като Адебайо, Тайлър Хиро и Дънкан Робинсън, разполагащи с голям капацитет.
Снимка: БГНЕС  За рекорден 17-и път ЛА Лейкърс на трона на величието в НБА
Колкото до самия мач, Лейкърс бяха в действителност безупречни в предпазен проект. Решението на треньор Вогъл да остави Дуайт Хауърд на пейката и да пусне Алекс Карузо като титуляр, жертвайки растеж за отбрана по периметъра, се оказа гениално, защото гардът беше съвсем на всички места по паркета и не оставяше никакви лесни стрелби на съперниците си. Това се отнасяше и за останалите му съотборници, а доказателство за това е фактът, че Хийт означиха единствено 36 точки през първото полувреме. В нахлуване ЛеБрон Джеймс и компания нямаха никакъв проблем да си печелят точки в актива и удържаха солидния си задатък, извоюван след края на втората четвърт.
Снимка: БГНЕС  За рекорден 17-и път ЛА Лейкърс на трона на величието в НБА

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР