Лос Анджелис Клипърс започна с категоричен успех в плейофите на

...
Лос Анджелис Клипърс започна с категоричен успех в плейофите на
Коментари Харесай

Ел Ей Клипърс стартира с успех срещу Далас в плейофите на Запад в НБА

Лос Анджелис Клипърс стартира с безапелационен триумф в плейофите на НБА. Баскетболистите на Тарйън Лу надиграха Далас Маверикс със 109:97 в първа четвъртфинална среща от Западната конференция в „ Крипто Арена “ и поведоха с 1-0 победи в серията. Вторият мач е на 24 април (сряда) още веднъж в Лос Анджелис.

Откриващите минути бяха подвластни на Пол Джордж и Ивица Зубац, бяха в основата на това домакините да държат водачеството в ръцете си. Лука Дончич оказа помощ на гостите да се разсънят, само че Джеймс Хардън се погрижи „ ножиците “ да се радват на задатък от 12 точки в края на встъпителния интервал. Ръсел Уестбрук, Хардън и Зубац помогнаха на Клипърс да се отдръпват в съблекалнята при 56:30.

Тенденцията не се промени и през третата част, когато „ ножиците “ удължиха наказателната си акция и до финалната сирена отхвърлиха Маверикс от всевъзможни опити за поврат.

Без Кауай Ленърд, който е контузен, Джеймс Хардън бе в основата на триумфа за Клипърс, отбелязвайки 28 точки, 8 асистенции и 6 сполучливи стрелби от далечна отдалеченост. Пол Джордж записва 22 точки, 6 битки и 4 сполучливи шута зад дъгата. Ивица Зубац приключи с 20 точки и 15 овладени под двата кръга топки. Терънс Мен и Ръсел Уестбрук се разписаха с по 13 точки.



Лука Дончич се отличи за Далас с 33 точки, 13 битки, 6 асистенции и 4 тройки. Кайри Ървинг записва 31 точки, а Пи Джей Уошингтън приключи с 11 и 7 битки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР