Лос Анджелис Клипърс сложиха край на победната серия на Далас

...
Лос Анджелис Клипърс сложиха край на победната серия на Далас
Коментари Харесай

Клипърс върнаха Далас и Дончич в реалността

Лос Анджелис Клипърс сложиха завършек на победната серия на Далас и в същото време продължиха своята след триумф със 114:99 при гостуването си в Тексас. Двата отбора имаха по пет поредни триумфа преди този дуел, а калифорнийци върнаха Маверикс и младата звезда на тима Лука Дончич в действителността.

Словенският феномен бе стеснен до 22 точки, които бяха допълнени със 7 неточности, а въпреки да направи 6 асистенции и да овладя 8 битки, той изигра един от най-слабите си мачове за сезона след 0/8 от тройката и 4/6 в стрелбата за 2 точки, като повече от половината му актив пристигна от наказателната линия. Кристапс Порзингис остана с 15 точки и 10 битки при пукотевица от игра 4/13, а като цяло Мавс вкараха 38% от стрелбите си (28.9% от тройката).

“Целта им е да завоюват купа, а през днешния ден играха по този начин, все едно бяхме в плейофен мач. Бяха нападателни и ни демонстрираха какво би трябвало да научим, с цел да играем на равнище в тези мачове”, сподели Порзингис след загубата.

Кауай Ленърд бе най-резултатен за спечелилите с 28 точки, 8 битки и 4 асистенции, а Пол Джордж добави 26 точки, 6 отнети топки и 4 битки, реализирайки 17 от точките си в първата четвърт. Лу Уилямс за следващ път бе ослепителен като запаса и вкара 21 точки, които комбинира с 6 битки и 6 асистенции, а Монтрезъл Херъл остана с 12 точки и 7 битки.

“Исках да свърша допустимо най-хубавото, на което съм кадърен в отбрана против Лука. Той е необикновен напоследък, играе на доста, доста високо равнище. Целта ни беше да създадем нещата сложни за него довечера и считам, че се справихме”, разяснява Кауай Ленърд.

Клипърс имат актив от 13-5, до момента в който Маверикс са с 11-6. За първи път от началото на сезона Далас не стига до 100 маркирани точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР