Лос Анджелис ФК си осигури място във финала на МЛС

...
Лос Анджелис ФК си осигури място във финала на МЛС
Коментари Харесай

Лос Анджелис ФК се класира за финала в МЛС, Филип Кръстев не влезе в игра

Лос Анджелис ФК си обезпечи място във финала на МЛС за втора поредна година, откакто победи с 2:0 Хюстън Динамо и по този метод завоюва Западната конференция. Българският национал Филип Кръстев остана на аварийна пейка и не взе присъединяване в срещата. Съперник на ЛАФК в разногласието за купата ще бъде Кълъмбъс Крю, който отстрани с 3:2 след продължения като посетител Синсинати.

Максим Крепо направи пет спасявания в третия си следващ мач за ЛАФК, който не е допускал гол от октомври. Защитата, водена от Джорджо Киелини и Диего Паласиос, разочарова Хюстън Динамо, чиято серия от девет победи завърши малко преди финала, който щеше да бъде първи за отбора от 2012 година насам.

ЛАФК се показа мощно в своя 52-ри мач за 2023 година - връх в МЛС за мачове, изиграни за една календарна година, с помощта на присъединяване на отбора в няколко шампионата отвън лигата.

" Черно-златните " въпреки всичко стигнаха до това да са на една крачка от втора поредна купа макар тежкото натоварване и макар загубата на няколко основни играчи от шампионския тим от предишния сезон.

Публиката на Лос Анджелис приветства на крайници Карлос Вела, когато излезе през второто полувреме на може би последния му мач на " BMO Stadium ". Договорът на първия състезател на клуба изтича тази зима и не е сигурен дали ще остане.

Мачът може да бъде и последният вкъщи за Киелини. Смята се, че италианският деец, който се причисли към ЛАФК от Ювентус преди 18 месеца, обмисля пенсиониране на 39 години.

Вела съвсем изведе ЛАФК напред в резултата на два пъти през първите четири минути, преди димът да се разсее от разпродадения " BMO Stadium " от фойерверките преди мача. Но той уцели гредата от упор и моменти по-късно вкара гол, който не беше зачетен поради засада.

ЛАФК най-сетне поведе в резултата в 44-ата минута, когато удар на Киелини от корнер на Вела беше избавен от Стив Кларк, само че Холингсхед вкара отбитата топка за петия си гол в МЛС за сезона.

Хюстън даже не бе изоставал по време на своята серия от девет мача без загуба от 23 септември.

ЛАФК имаше няколко нервни момента в отбраната през второто полувреме, само че остана мощен пред Крепо, канадския вратар, който направи мощно завръщане в края на сезона, откакто счупи крайници си във финала на МЛС предходната година и се завърна чак в края на юли.

ЛАФК най-сетне вкара още веднъж, когато Денис Буанга пусна топка към Паласиос и неговият центриращ пас бе изритан в мрежата от Ескобар, който си означи автогол.

В другия мач в Източната конференция Синсинати загуби от Кълъмбъс Крюс с 2:3 след продължения. Домакините изпуснаха задатък от два гола, който имаха още на полувремето.

Двубоят за трофея между ЛАФК и Кълъмбъс Крю ще се изиграе на 9 декември на " Lower.com Field " в Кълъмбъс.
 Филип Кръстев не игра при триумф на Лос Анджелис ФК
Филип Кръстев не игра при триумф на Лос Анджелис ФК

Ето подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР