ЛОС АНДЖЕЛИС (AP) — Все повече собственици на жилища, които

...
ЛОС АНДЖЕЛИС (AP) — Все повече собственици на жилища, които
Коментари Харесай

Продавачите на жилища намаляват каталожните цени, тъй като пролетният сезон за покупки започва с по-високи ипотечни лихви

ЛОС АНДЖЕЛИС (AP) — Все повече притежатели на жилища, които желаят да продадат дома си, понижават първичната си цена в опит да привлекат бъдещи купувачи напролет сезонът на покупките на жилища стартира.

Около 14,6% от жилищата в Съединени американски щати, оповестени за продажба предишния месец, са с намалена цена, съгласно Realtor.com. Това е нарастване от 13,2% година по-рано, първото годишно нарастване от май. През януари процентът на жилищата на пазара с понижение на цените е 14,7%.

Делът на обявите за жилища, чиито цени са били понижени, е малко по-висок от средномесечния по данни от януари 2017 година.

Тази наклонност е добра за бъдещите купувачи на жилища, които се ориентират в жилищен пазар, който остава недосегаем за доста американци. Хронично ниското предложение на жилища за продажба продължава да покачва цените на жилищата като цяло, макар че продажбите на жилища в Съединени американски щати се сринаха през последните две години.

„ Продавачите понижават цените, само че това просто значи, че вижда...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР