ЛОС АНДЖЕЛИС (АП) — Продажбите на по-рано заети жилища в

...
ЛОС АНДЖЕЛИС (АП) — Продажбите на по-рано заети жилища в
Коментари Харесай

Продажбите на жилища прекъснаха петмесечен спад през ноември, тъй като облекчаването на лихвите по ипотечните кредити насърчи купувачите на жилища

ЛОС АНДЖЕЛИС (АП) — Продажбите на по-рано заети жилища в Съединени американски щати се покачиха през ноември, поставяйки завършек на петмесечния спад, защото облекчаването на ипотечните лихви насърчи купувачи на жилища.

Продажбите на съществуващи жилища са нарастнали с 0,8% предишния месец по отношение на октомври до сезонно поправен годишен ритъм от 3,82 милиона, заяви Националната асоциация на брокерите на недвижими парцели в сряда. Това надминава 3,78 милиона темпа на продажби, които икономистите чакаха, съгласно FactSet.

Продажбите към момента са намалели със 7,3% спрямо ноември предходната година.

Нарастването на продажбите спомогна за повишение на цените на жилищата спрямо година по-рано за пети следващ месец. Националната междинна продажна цена се увеличи с 4% от ноември предходната година до $387 600.

„ Продажбите на жилища постоянно реагират на по-ниски лихвени проценти “, сподели Лорънс Юн, основен икономист на NAR, добавяйки, че продажбите на жилища „ без подозрение “ са достигнали най-ниската с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР