ЛОС АНДЖЕЛИС (AP) — Повишаването на ипотечните лихви през по-голямата

...
ЛОС АНДЖЕЛИС (AP) — Повишаването на ипотечните лихви през по-голямата
Коментари Харесай

Вътрешни въпроси и отговори: Builder KB Home относно перспективите за пролетния сезон на закупуване на жилища

ЛОС АНДЖЕЛИС (AP) — Повишаването на ипотечните лихви през по-голямата част от 2023 година задържа доста бъдещи купувачи и продавачи на жилища настрана, а жилищният пазар в бездънен спад.

Строителите на жилища дадоха отговор, като намалиха цените и предложиха тласъци като изкупуване на лихвените проценти по ипотечните заеми, с цел да оказват помощ на купувачите да преодолеят гърбицата в достъпността. Подходът оказа помощ за увеличение на продажбите на нови жилища в Съединени американски щати с 4,2% през 2022 година, само че също по този начин понижи облагите на доста строители.

Базираната в Лос Анджелис KB Home, която строи жилища в Калифорния, Тексас, Флорида и седем други щата, достави по-малко домове и регистрира по-ниски облаги и доходи през 12-те месеца, завършили на 30 ноември, в съпоставяне със същия интервал година по-рано.

Но поръчките за нови домове на компанията скочиха през първите няколко седмици от настоящото фискално тримесечие, защото лихвите по ипотечните заеми се намалиха от върховете си от края на октомври....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР