ЛОС АНДЖЕЛИС (AP) — Килиан Мърфи спечели първия си Оскар

...
ЛОС АНДЖЕЛИС (AP) — Килиан Мърфи спечели първия си Оскар
Коментари Харесай

Килиън Мърфи печели за най-добър актьор за „Опенхаймер“, първият му Оскар

ЛОС АНДЖЕЛИС (AP) — Килиан Мърфи завоюва първия си Оскар за ролята на индивида, основал атомната бомба в блокбастъра на Кристофър Нолан биографичен филм „ Опенхаймер. ”

Номиниран за първи път, Мърфи завоюва премията за най-хубав артист за звездната си роля на Дж. Робърт Опенхаймер. Филмът споделя историята за това по какъв начин Опенхаймер и сътрудниците му в Лос Аламос ще тестват бомбата на 16 юли 1945 година, без да знаят какво ще се случи – и последвалите последствия.

Мърфи изпревари Колман Доминго за „ Ръстин “, Брадли Купър за „ Маестро “, Пол Джамати за „ The Holdovers “ и Джефри Райт за „ American Fiction “.

Ирландският артист, макар че постоянно участва във филми на Нолан от преди съвсем две десетилетия, постоянно е бил поддържащ състезател. Този път Нолан искаше той да води.

„ Той е толкоз недооценен и самоироничен и, в неговия доста британски фасон, просто сподели: „ Слушай, аз написах този сюжет, той е за Опенхаймер. Бих желал да бъдеш моят Опенхаймер “, сподели 47-годишният Мърфи пред А...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР