ЛОС АНДЖЕЛИС (AP) — Ипотечните лихви се очаква да паднат

...
ЛОС АНДЖЕЛИС (AP) — Ипотечните лихви се очаква да паднат
Коментари Харесай

Инвеститорите, които настояват за по-висока доходност на обезпечените с ипотека ценни книжа, може да подбият облекчаването на ипотечните лихви

ЛОС АНДЖЕЛИС (AP) — Ипотечните лихви се чака да паднат по-късно тази година, само че всяка изгода за купувачите на жилища може да бъде заглушена от развиването на пазар за финансови принадлежности, обвързани с ипотеки.

През последните няколко години несигурността по отношение на инфлацията и траекторията на ипотечните лихвени проценти накара вложителите да изискват по-висока рентабилност за владение на обезпечени с ипотека скъпи бумаги спрямо това, което биха получили закупуване на 10-годишни държавни облигации.

Обезпечените с ипотека скъпи бумаги или MBS са вложения, формирани от жилищни заеми и, сходно на облигациите, заплащат рента на вложителите. Разликата в лихвата или доходността, предлагана от всеки от тези типове вложения, може да бъде премерена посредством разглеждане на спреда сред ипотечните лихви и доходността на американските държавни облигации.

В исторически проект този спред е бил приблизително към 1,7% дневно месец. Той се увеличи предходната година, набъбвайки през юни...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР