Лоренцо Музети в последните месеци все по-често успява да оправдае

...
Лоренцо Музети в последните месеци все по-често успява да оправдае
Коментари Харесай

Първи поставен е аут в Париж: Музети изнесе нов силен мач и елиминира Чилич

Лоренцо Музети в последните месеци все по-често съумява да оправдае прогнозите за блестящо бъдеще по негов адрес, като във визитката му към този момент можем да открием две АТР трофеи, поделени по една на клей и твърда настилка. 20-годишният италианец неотдавна победи на родна земя в Неапол, което бе последвано от разочароващо отпадне на старта в Базел, само че през днешния ден на Мастърс 1000 конкуренцията в Париж международният номер 23 се завърна назад на победния път. Музети имаше извънредно неподходящ чоп, срещайки някогашния Шлем първенец Марин Чилич в откриващия кръг, но за следващ път впечатли с равнището си на игра на закрито, както видяхме и по време на Sofia Open, с цел да надделее в поредни сетове над 15-ия подложен в схемата с 6:4 6:4, с което си подсигурява мач във втория стадий на надпреварата в зала " Берси " против непредсказуемия Николоз Басилашвили.

Хърватинът, който преди седмица пропусна два мачбола против непретенциозния Артур Риндеркнех на старта в Базел и след това отпадна, показва признаци на безпокойство при започване на дуела, от които международният номер 23 незабавно се възползва, с цел да пробие сервиса на противника. За тенисист от ранга на някогашния първенец от US Open не беше нужно доста време за акомодация към стила на младия представител на " скуадра адзура " и скоро към този момент разполагаше с два брейкбола за възобновяване на паритета. Музети точно обаче в този миг сподели възхода на началния си удар през последните месеци, като като се изключи че отрази възможностите пред балканеца, съумя да поддържа висок % на първо подаване, който имаше голямо значение за това да запише дебютния сет на сметката си.

Втората част се трансформира в безусловно копие на отминалата такава, откакто младежът подходи нападателно към неуверения през днешния ден сервис на Чилич, печелейки четири следващи точки, с цел да си обезпечи пробив задатък по пътя към крайния триумф в мача. Случилото се до края на срещата сигурно не беше изключително завладяващо за феновете по трибуните, които следиха напълно доминация на продавачите, само че за наслада на Музети, това беше добре пристигнало и той загуби едвам четири пункта на начален удар в хода на сета, преди да се поздрави с първа победа на Мастърса във френската столица.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР