Лоренцо Музети спечели титлата на турнира по тенис в Хамбург

...
Лоренцо Музети спечели титлата на турнира по тенис в Хамбург
Коментари Харесай

Музети завоюва първи трофей в кариерата си от ATP 500

Лоренцо Музети завоюва купата на шампионата по тенис в Хамбург на червени кортове от категория АТП 500 с награден фонд от 1 770 865 евро.

На финала 20-годишният италианец победи лидера в схемата Карлос Алкарас (Испания) в оспорван мач с 6:4, 6:7(6), 6:4 за 2:47 часа. За италианеца това е първа купа в кариерата.

Двамата започнаха мача с замяна на пробиви, след което италианецът взе подаването на Алкарас в седмия гейм, с цел да поведе в резултата.

Във втория сет Музети пропусна два мачбола в десетия гейм, след което още три в тайбрека. Той водеше с 6:3, само че Алкарас завоюва пет следващи точки и изравни.

В третата част италианецът взе подаването на испанеца в десетия гейм и затвори срещата с шестия си мачбол.

" Нямам думи, тъй като до последно беше като скоростно влакче в увеселителен парк. Имах толкоз доста мачболи. Карлос обаче беше толкоз добър, пропилях толкоз доста шансове. Но мисля, че ключът беше да запазя успокоение и да имам самообладание, тъй като в действителност не беше елементарно. Карлос полагаше толкоз доста старания за мачболите, тъй че не беше елементарно да откри силата да се върне в дуела ", сподели Музети след триумфа.

Въпреки че не съумя да завоюва купата Алкарас ще се изкачи до пето място на международната класация на АТП в понеделник. Музети пък ще стане номер 31 в света.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР