Лоренцо Музети се превърна в големия герой на вчерашния ден,

...
Лоренцо Музети се превърна в големия герой на вчерашния ден,
Коментари Харесай

Музети: Тази победа е сбъдната мечта; трябва да убиеш Джокович 10 пъти, за да го сломиш

Лоренцо Музети се трансформира в огромния воин на вчерашния ден, откакто реализира невъобразим поврат против Новак Джокович в Монте Карло и по този начин се поздрави със своята първа победа над настоящ номер едно в ранглистата. Младият италианецът изоставаше със сет и 2:4, единствено че нито за миг не си намерения да се съобщи и се възползва от съмненията на 22-кратния първенец от Шлема, който очевидно към момента не се е приспособил задоволително добре към алените кортове. Самият Музети не скри голямата си наслада след триумфа и призна по какъв начин колкото да намира сили да не се разплаче от наслада.

За страстите след успеха:

- Изключително благополучен съм и в същото време малко изтощен, тъй като мачът беше доста дълъг и имаше здрава борба до последно. Трудно ми е да сдържа сълзите си, тъй като тази победа е сбъдната фантазия за мен. Когато има толкоз доста страсти след мача, то е мъчно да се възстановиш добре и да се отърсиш от адреналина, само че ще направя всичко допустимо, с цел да съм подготвен за четвъртфиналите.

За рутината му по време на дъждовната пауза:

- Взех си бърз душ и се пробвах да се успокоя. Подготвих се за още един час престой на корта. Моят треньор ми сподели да имам повече религия в себе си, тъй като мога да печеля мача. Аз също усетих, че имам шансове и довечера съумях да се възползвам от тях. Нещата се усложниха съществено в последния гейм, само че най-после съумях да изпитам възприятие на облекчение.

За слабата до момента 2023-та:

- Началото на годината не е изключително положително за мен, само че в Маракеш в действителност започнах да усъвършенствам играта си и водех с пробив решителния сет. През цялото време продължавах да имам вяра в екипа си и това, че вършим верните неща. Аз самият работих доста крепко през последния месец, с цел да реализирам тези резултати сега и съм доста горделив с щаба си, както и моето семейство, което постоянно ме поддържа.

За сложните условия и дали е усетил, че Джокович е надалеч от нормалното си равнище:

- Честно казано не знам. Той е неповторим състезател и в никакъв случай не можеш да го отписваш. В началото и двамата имахме компликации, тъй като изискванията не бяха лесни за игра. Духаше мощен вятър и беше доста студено. Самите топки и изискванията бяха по-различни като чувство по отношение на предходните дни. Точно по тази причина и се нуждаехме от известно време да се доближим до нормалното си ниво. Смятам, че тенисът ни беше най-качествен в края на втория сет, а в третата част към този момент и двамата сервирахме доста по-добре, а разиграванията ставаха все по-дълги. Много съм благополучен с успеха и почтено казано не се съсредоточавах толкоз доста върху нещо, тъй като даже да не играе добре, то той е международният номер едно и би трябвало да го убиеш 10 пъти, с цел да го победиш.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР