Лоренцо Музети поднесе голямата изненада на Мастърс , след като

...
Лоренцо Музети поднесе голямата изненада на Мастърс , след като
Коментари Харесай

Италианец изхвърли Джокович от мастърса в Монте Карло

Лоренцо Музети сервира огромната изненада на " Мастърс ", откакто отстрани Новак Джокович в осминафиналите. Той реализира триумф в три сета - 4:6, 7:5, 6:4 след 2 часа и 54 минути.

Представянето на 21-вия в света беше доста впечатляващо, откакто като се изключи че губеше с един сет, той навакса пасив от 2:4 във втората част.

Музети реализира и едвам втора победа в кариерата си над състезател от Топ 5. Съответно и първа победа против Джокович.

Дотук 21-годишният италианец и Джокович имаха три мача, като сърбинът беше с три следващи триумфа. Джокович имаше два изгубени сета през 2021 година на " Ролан Гарос ", когато навакса закъснение против Музети преди отричане на италианеца в петата част.

По нищо не изглеждаше, че Джокович ще има проблеми в срещата, откакто завоюва първата част с 6:4. Във втория сет сърбинът имаше преимущество от пробив и 4:2, само че тогава Музети усъвършенства играта си. Италианецът завоюва три следващи гейма, след което двамата записаха по един пробив преди Музети да успее да затвори сета със 7:5.

 Италианец изхвърли Джокович от мастърса в Монте Карло
© Reuters

Третата част беше прекратена от дъжд и се стигна до дълга пауза. Джокович позволи пробив в седмия гейм и изостана с 3:4. Въпреки това международният №1 избави два следващи мачбола при 15:40. Музети изпусна и трети подобен, само че при четвъртата опция затвори гейма и мача след 6:4.

В четвъртфиналите Музети ще срещне различен италианец - Яник Синер.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР