Лоренцо Музети несъмнено бива сочен като един от най-добрите състезатели

...
Лоренцо Музети несъмнено бива сочен като един от най-добрите състезатели
Коментари Харесай

Изненада в Буенос Айрес: Световният №101 повали третия поставен и е 1/2-финалист!

Лоренцо Музети безспорно бива апетитен като един от най-хубавите състезатели на клей в Тура, което не е инцидентно, поради обстоятелството че точно на землена настилка италианецът направи първите си крачки при експертите. Поредното доказателство за фаворизирането на алените кортове от страна на Музети беше решението на международния номер 20 през сегашния месец да се насочи към Южна Америка, където да се включи на поредност от съревнования на клей.

Първото съревнование в календара за полуфиналиста от Sofia Open беше АТР 250 шампионата в Буенос Айрес, където той беше трети подложен в схемата и откри победоносно акцията си, но през днешния ден разочарова и квалификантът Хуан Пабло Варияс, който към този момент отстрани Доминик Тийм, взе нов първокласен скалп в аржентинската столица, надигравайки един от любимците за оценката - 6:4 6:4. По този метод международният номер 101 подпечата класирането си за полуфиналната фаза в конкуренцията и в спор за място на финала ще срещне Камерън Нори.

Още през цялото време на дуела перуанецът ясно сподели, че е подготвен да влезе в борба с любимеца при размените от дъното на корта, където образно се усещаше по-уверен в качествата си и скоропостижно си обезпечи преимущество от пробив. Оттам насетне Варияс сервираше безупречно, като неточностите в играта му напълно отсъстваха и той записа откриващия сет против името си.

На старта на втората част крахът в представянето на италианеца закупи напълно разнообразни размери и той инкасира ранен пробив, при което новобранецът към този момент докосваше гръмкия триумф. Музети въпреки всичко не се съобщи без борба и възвърне паритета, предизвиквайки серия от брейкове, от която в последна сметка двамата излязоха " сухи " при резултат 3:3. Впоследствие международният номер 20 завоюва сервиса си и за пръв път в сета излезе напред, но единствено с цел да станем очевидци броени минути по-късно на следващия спад в нивото му, който беше чудесно експлоатиран от страна на перуанеца и той осъществя късен пробив в деветия гейм, донесъл му една от най-хубавите победи в неговата кариера до момента.

Amazement in Argentina
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР