Лоренцо Музети не криеше радостта си след финала на ATP

...
Лоренцо Музети не криеше радостта си след финала на ATP
Коментари Харесай

Лоренцо Музети: Все още ми се струва, че сънувам


Лоренцо Музети не криеше насладата си след финала на ATP 500 шампионата в Хамбург. Италианецът завоюва първата си купа в Тура след трагичен трисетов триумф над Карлос Алкарас и на следващия ден ще дебютира в Топ 50 на ранглистата. На конференцията след дуела роденият в Карара тенисист показа кои съгласно него са били основните моменти в мача и с каква настройка ще влезе в идните шампионати.

„Не мога да опиша метода, по който се усещам сега. Все още ми се коства, че сънувам. Нямам думи, тъй като мачът беше същински трилър, от началото до края. Имах няколко мачпойнта, при които Карлос реагира ужасно, само че в последна сметка сътворих прекалено много благоприятни условия и съумях. Мисля, че най-важното за триумфа ми беше това, че останах спокоен и съсредоточен даже в най-трудните моменти. Изобщо не беше елементарно, защото Карлос се бореше за всяка топка даже когато изоставаше в резултата. Беше ми мъчно да намеря нужното количество сила, с цел да завърша този мач“ – разяснява Музети.

Роденият в Карара тенисист се озова в сложна обстановка, откакто във втория сет пропусна пет мачбола и Алкарас се наложи след тайбрек. На въпроса по какъв начин е съумял да се вдигне след сходно отчаяние, Музети отговори „Бях доста сърдит, несъмнено, само че се пробвах да не го демонстрирам. Постарах се да не мисля за пропуснатите шансове и да не се упреквам за случилото се. Това беше най-важното, тъй като, в случай че би трябвало да съм изцяло почтен, в един миг съвсем не имах вяра, че ще съумея да победя. Невероятно благополучен съм да бъда тук в качеството си на шампион“.

Италианецът съобщи, че той и екипът му са заслужили да отпразнуват този триумф и да се позабавляват, само че това никога няма да докара до разпределяне, а в противен случай – ще бъде още по-мотивиран за идните шампионати.

„Този триумф е извънредно значим освен за мен, само че и за екипа ми, фамилията ми, приятелите ми и всички останали, които не стопират да ме поддържат. Оценявам високо всички жертви, които фамилията ми е направило за мен, както и неуморната работа на екипа ми. Ще продължа да давам всичко от себе си във всяка една подготовка и се надявам, че този успех ще е едвам първият от много“ – приключи 20-годишният италианец.

Следващата седмица Музети ще се изяви в различен шампионат на клей – ATP 250 в Умаг. Италианецът е осми в схемата и ще се изправи против Аляж Бедене в първи кръг.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР