Лоренцо Музети изпрати най-добрата седмица в своята кариера, след като

...
Лоренцо Музети изпрати най-добрата седмица в своята кариера, след като
Коментари Харесай

Победите не спират: Музети записа шести пореден успех след труден мач на старта в Умаг

Лоренцо Музети изпрати най-хубавата седмица в своята кариера, откакто единствено преди броени дни подвигна дебютната си АТР купа на шампионата в Хамбург, когато се оправи със съпротивата на тенисиста с най-вече победи за годината Карлос Алкарас. Италианецът обаче нямаше никакво време за празненства и по най-бързия метод дебаркира в хърватския град Умаг, където през днешния откри акцията си с дуел против привидно непретенциозния деец Аляж Бедене.

Сблъсъкът извади на показ както положителните черти в играта на 20-годишния играч, по този начин и неприятните, които в толкоз дълъг интервал от време не му позволяваха да разкрие цялостния си капацитет, но в последна след час и 54 минути на корта Музети си обезпечи крайния триумф в мача - 6:2 3:6 6:1. В идната фаза за международния номер 31 следва да срещне някогашния полуфиналист от Ролан Гарос и собствен съотечественик Марко Чекинато, който откри място в главната скица чрез квалификации.

Двубоят започва повече от безапелационно за новия АТР първенец, който отпусна едвам една точка на съперника от първите 10 и поведе с ранен пробив задатък. Италианецът не спираше да притиска международния номер 283 при всеки комфортен миг, като не след дълго си извоюва нова порция брейкболи и съумя да оползтвори третия от тях, с цел да удвои в преимуществото си, което му разреши в идните минути да запише откриващия сет на сметката си.

Втората част първоначално си не ни даде нищо друго от видяното досега на корта и Музети излезе с пробив напред, като очевидно докосваше триумфа в срещата. Тогава обаче Бедене промени от елементи тактическия си проект, като стартира да дава самодейността на доста по-младия си сътрудник, който пък от своя страна рискуваше прекалено много и позволи умопомрачителен брой грешки, с цел да станем очевидци на серия от четири поредни гейма в актива на словенеца. Световният номер 283 един път излязъл напред в резултата показва насъбрания опит през годините и не се поддаде на напрежението нито за миг, като възвърне равенството в обособените елементи и изпрати конфликта в решителната му фаза.

20-годишният играч от,,Ботуша " съумя на старта на третия сет да преобрази изпълнената си с неточности игра в последния над половин час и разумно поради по-доброто си физическо положение излезе с пробив напред в резултата. Бедене обаче още веднъж, по сходство на втората част, имаше отговор за играта на противника и не му разреши да се откъсне напред, откакто осъществя рибрейк и паритетът възцари на,,Стадион Горан Иванишевич ". Именно този миг се трансформира в повратната точка на конфликта заради обстоятелството, че словенецът изразходва цялата си сила, с цел да върне брейка пасив, то от този миг нататък Музети пое цялостен надзор над протичащото се на корта и не отпусна нито гейм до края на съперника, с цел да го надвие, подпечатвайки шестата си поредна победа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР