Лоренцо Музети и Диего Шварцман ще бъдат най-високо поставените играчи

...
Лоренцо Музети и Диего Шварцман ще бъдат най-високо поставените играчи
Коментари Харесай

Музети и Шварцман оглавяват схемата в Сантяго


Лоренцо Музети и Диего Шварцман ще бъдат най-високо поставените играчи на идния ATP 250 шампионат в Сантяго. Това стана ясно след формалното издание на листата с участници. Надпреварата в чилийската столица ще се организира от 27 февруари до 5 март.

Тази седмица Музети се изкачи до №18 в международната класация, като изпревари Матео Беретини и към този момент е втора ракета на Италия, като в това време е на 270 точки от намиращия се пред него Яник Синер. Миналата година италианецът завоюва първите си две трофеи в Тура, като и една от тях бе от конкуренция на клей – ATP 500 в Хамбург, където победи Карлос Алкарас на финала.

От своя страна Шварцман е №28 в ранглистата, като бе измежду първите, удостоверили присъединяване на Chile Open. Останалите шестима топ сложени са Франсиско Серундоло, Алберт Рамос-Винолас, Себастиан Баес, Фабио Фонини, Ласло Джере и Жауме Мунар. Сред участниците е и актуалният първенец Педро Мартинес, който предходната година надви над Баес в мача за трофея (4-6, 6-4, 6-4).

„ Лоренцо Музети е доста надарен състезател. С достигането си до полуфиналите в Акапулко през 2021 година той стана най-младият тенисист, влезнал в Топ 100 на ранглистата. В същото време Диего Шварцман и Франсиско Серундоло са измежду любимците на южноамериканските почитатели и по тази причина сме сигурни, че ни чака превъзходен шампионат “ – сподели шефът на конкуренцията Катерина Фийол.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР