Лоренцо Мичели е новият селекционер на женския ни национален отбор

...
Лоренцо Мичели е новият селекционер на женския ни национален отбор
Коментари Харесай

Италианец застава начело на женския ни национален отбор по волейбол


Лоренцо Мичели е новият селекционер на женския ни народен тим по волейбол, стана ясно след Управителния съвет на федерацията.

В последните два сезона 51-годишният италианец води френския " Волеро льо Канe ". Там играе националката Ева Янева. Преди това е бил отпред на полския " Виска Скай Рес ".

Треньорската кариера на Мичели започва в " Робур Тибони Улбино " в италианската Серия В1, където остава три сезона. През 2000 година се заема с " Марке " в Серия А-2. В продължение на десетилетие Мичели прави съществено име в Серия А-1, където е бил треньор на грандовете " Падова ", " Бергамо " и " Модена ".

За три сезона Мичели е отпред на турския " Екзешибаши ", като печели две трофеи, две купи и две суперкупи на страната..

След сполучливия престой край Босфора той отива в полския " Атом Трефл " Сопот, където е от 2014 до 2016 година. И там Мичели печели купата и купата. За една година се завръща в родината, с цел да поеме " Пиаченца ". В идващите сезони води полския " Висла Скай Рес ".

Мичели има опит и като народен треньор. През 2019 година е отпред на Естония, и е асистент на женския отбор на Италия в интервала 2002-2010 година

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР