Лоренцо Мичели беше повече от щастлив след победата с 3:1

...
Лоренцо Мичели беше повече от щастлив след победата с 3:1
Коментари Харесай

Лоренцо Мичели: Момичетата се бориха и не се предадоха

Лоренцо Мичели беше повече от благополучен след успеха с 3:1 над Хърватия на Европейското състезание. Веднага след края италианският експерт даде изявление за формалния уебсайт на БФ Волейбол.

- Синьор Мичели, поздравления за успеха над Хърватия! Спечелихме на няколко километра от родния ви дом. Как се чувствате?

- Чувствам се горделив, тъй като видях по какъв начин нашите девойки изстрадаха успеха на корта. Имахме компликации. Всички, които влязоха от пейката, дадоха своя огромен принос. Не започнахме добре втория сет, само че променихме обстановката. В третия също имахме проблеми. Волейболът е групов спорт. А в този мач видяхме какъв брой сплотена група е българският тим. Бориха се дружно и в никакъв случай не се предадоха. Затова и аз, и всички българи би трябвало да са горди от тях след този мач.

- Колко друг беше сегашният мач против Хърватия спрямо оня в Лигата на нациите?

- Различен беше. Системата на игра беше друга. Нашата проработи. Хърватите бяха с няколко промени в състава. Те изиграха единствено една контрола и беше мъчно да разберем по какъв начин ще наподобяват. С течението на мача разбирахме по какъв начин да вършим по-малко неточности. Нашият тим игра по-силен волейбол. През първия гейм направихме много неточности, някои повторихме във втория. Но като цяло по-силните бяхме ние. Лигата на нациите е различен шампионат, друго напрежение. Мачът с Хърватия там беше доста, доста значим. Радвам се, че спечелихме и тогава, и в този момент.

- Радостина Маринова беше господарят на корта...

- Да, само че аз виждам по какъв начин целият тим работи. Радостина е нашият нападател. Тя си вършеше работата. А тя също е и начален удар, и отбрана. В тези съставни елементи Маринова беше също по този начин добра.

- Утре България ще играе с Босна и Херцеговина. Този отбор победи Швейцария с 3:2. Какво мислите за втората среща?

- Босна и Херцеговина е измежду най-хубавите в групата ни. Разбира се, не имам предвид Италия. Предстои ни още една огромна борба.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР