Лорд Евгени Минчев, ПР и благотворител, в разговор с Илиана

...
Лорд Евгени Минчев, ПР и благотворител, в разговор с Илиана
Коментари Харесай

Евгени Минчев пред Беновска: Липсват идоли, подобни на мен, които с труд са постигнали всичко

Лорд Евгени Минчев, ПР и благотворител, в диалог с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита” по “Радио К2” и онлайн във Facebook и Youtube, съобщи позиции по нашумели в последно време тематики:

Първа среща

Беновска и Минчев се поздравиха в ефира на “Беновска пита” и си припомниха тяхното запознанство. Беновска описа, че е желала да си купи билет за трамвая и по този начин се е срещнала с ватмана по това време Евгени Минчев. Той ѝ споделил, че написа стихове, а Беновска решила да му помогне и разгласили стиховете във вестник “Труд”. Минчев означи, че в този момент написа във вестник “Труд”. Беновска подари на Минчев нейната книга с изявлението ѝ с Ахмед Доган, а Минчев показа, че доста почита Доган и описа, че са били дружно на сватбата на дъщерята на Невена Коканова.

Пътят на триумфа

“Искам да помогнем на младежите да схванат от кое място потегля човек и къде може да стигне” сподели Беновска, а Минчев добави, че не всякога става по този начин, че да си на 21 години и на идващия ден да се събудиш с 5 милиона. Той акцентира, че давайки образец със себе си, няма да бъде непретенциозен. “Смятам, че липсват идоли, сходни на мен, които с труда си са създали всичко, а подобен вид идоли сега отсъстват и хората като че ли споделят - той е бил с оня, тоя е бил с другия, тази е била с някой ухажор... Дай, Боже, да съм толкоз сексапилен, та любовници да ме устоят, само че хората по този начин си мислят” сподели Минчев.

Беновска го попита за какво е тъкмо тук, тъкмо в този миг от живота си. Минчев съобщи, че си го е изискал, провокирал и отгледал. Той акцентира, че думите на Борисов - работа, работа, работа - са напълно на място. “Не зная за какво хора чакат да реализират нещо без работа, работа, работа. Какво желаят да бъде тяхното лого? По пазарджишко-пловдивски - айляк, айляк, айляк. Айляк е противоположното на работа. Стоя зад сходни апели за работа” акцентира Минчев. Той цитира и “по делата им ще ги познаете” от Библията.

Дружеско-приятелски шарж за Слави

Беновска означи, че Минчев е работил тези дни и има нова ария - “Искам със Слави”. Минчев описа, че е изискал позволение от Тошко Тодоров да употребява “Радка пиратка”, с цел да направи своя дружеско-приятелски шарж за Слави. “Аз съм човек, който желае да си прави удоволствието с тези песни, а пък тъй като Слави, когато напусна БТВ, неговият екип беше общителен да ме предложения доста пъти в 7/8 и взех решение да направя този подарък за Слави в този момент и на хората, които ме следват” изясни Минчев. Беновска го попита за какво се закача със Слави. Минчев описа, че е един от най-потърпевшите “дъвки” на Слави. “Той не спря да ме дъвче, не спря да ме имитира. Имаше специфичен артист. Аз съм, може би, най-имитираното лице там” акцентира Минчев. Той окачестви връзките си със Слави като подигравателен пинг-понг, само че съобщи, че с песента си не търси нищо, тя просто е смешна. Беновска сподели, че песента е доста иносказателна, а текстът съдържа доста политика. Минчев изясни, че от време на време нещата стават без да желае. “Понякога върша изявления, които да стигнат до политиците” съобщи Евгени Минчев.

Правителство на Слави Трифонов; Тошко Африкански; Делото на Нинова против доцент Буруджиева

“Може ли Слави Трифонов да направи държавно управление? Борисов му предложи” попита Беновска. Минчев счита, че Борисов е интелигентен мъж, който в случай че не желае да злепостави Слави в това негово амплоа, може би, желае да го провокира. Минчев съобщи, че малко се съмнява във опциите на Слави за държавно управление. “Не мога да си показва Слави като министър-председател, тъй като аз мисля, че той и физически не би могъл да се оправи с това нещо. Виждам, че е с патерица” сподели Минчев. Беновска сподели, че и Чърчил е бил с инвалидна количка, а Минчев означи, че той е бил доста по-стар и е бил в края на своето председателстване. “Шоубизнесът да си има Слави за министър-председател, само че в политиката дано уточни някой друг” акцентира Лорд Евгени Минчев.

Беновска показа, че е споделила на човек от екипа си, че ще го прати да вземе изявление от министър-председателя, само че преди да му каже кой е - би трябвало да вземе едно столче, тъй като ще се наложи или да качи премиера на столчето, или той да приседне, с цел да се изравнят по височина. “Това е метафора. Визирам Тошко Африкански, с опрощение, дано не ми се сърди” сподели Беновска. ПР-ът и благотворител Минчев счита, че когато влизаш в политиката, би трябвало да имаш растеж на мислене и да си подготвен за подигравка, рецензия. Той разяснява случая с делото против доцент Буруджиева, заведено от Нинова, за изявления на политолога. “Толкова ли са комплексирани да съдят за нещо, което човек желае да им каже?” реторично попита Минчев.

Приятелите и интернационалните триумфи

“Колко другари имаш ти? Как ги създаваш и по какъв начин успяваш на интернационално равнище - получаваш писма от кралици?” попита Беновска. Лорд Минчев показа, че Кралицата на Обединеното кралство Елизабет II му е изпратила приветствен адрес преди няколко години за негов благотворителен бал в Лондон - британско-български бизнес бал, а през 2018 или 2019 година някогашният главнокомандващ на военноморския флот на Англия Лорд Уест персонално е участвал. “Освен, че доста оказвам помощ за българските обичаи и за тяхното налагане на острова, аз върша щедрост и за английския кралски легион” показа Минчев. Той описа, че с принцеса Беатрис, внучка на Кралицата, са дружно в организационния комитет на Poppy ball, който също събира средства за английски кралски легион, а с принц Michael of Kent, внук на Джордж V, са били дружно на разнообразни благотворителни начинания. “С тези хора работя. Дистанцията е неизбежна и неизбежна, само че това са хора, с които имам непрекъснат контакт” показа Минчев. Той описа, че всяка година масите носят имена на български градове, български царе и царици или на някоя планина. Гости са му били множеството звезди от “Ало, ало”, които е водил и в България, принцеса Романова, принцеса Катарина Югославска, която е племенница на принц Филип. Минчев показа, че Мис Англия 2019 му е била дама на бала през 2019 година, защото постоянно изпращат настоящата Мис, която да бъде дама на Минчев на тези събития.

Как се става Лорд?

“Обясни, апелирам те, по какъв начин момчето от Златица стана Лорд” прикани Беновска. Минчев показа, че това е най-неприятният въпрос, само че пък хубавото в Англия е, че с пазаруването на парцел можеш да си купиш и купата, която по принцип е наследствена. Водещата попита Лорда за какво счита този въпрос за противен, в случай, че това е бизнес. Минчев описа, че Люба Кулезич е събрала компания в студиото си, с цел да иронизират този факт. Беновска изясни, че посредством въпроса си се пробва да илюстрира това, че даже и да не си се родил със сребърна лъжица в уста, можеш с труд, деятелност, досетливост и качества да получиш това, което искаш. “Можеш ли да ми кажеш кой е първият човек, показал първия британски крал? Той споделил - това е кралят на Англия. Мога да ти кажа незабавно - той самият е споделил - аз съм Вашият крал” описа Минчев, с цел да покаже, че уважението се взима, реализира, завоюва. “Не се поддавай на хейтения, на обезсърчение. Това, че някой ти оспорва лорд ли си не си ли... да отиде и да стане този, който ти оспорва” акцентира Беновска. Минчев показа, че има толкоз другари, който го поддържат и от България и от Англия и особено лейди Колин Кембъл, първият биограф на Даяна, създател на една от най-достоверните книги за Хари и Мегън, също застава зад него на всички тези събития и идвала в България много пъти - за негови рождени дни, събития.

Певец на годината

Беновска попита Минчев какво се случва с неговите състезания поради международната обстановка. Той изясни, че след повдигането на възбраната първото огромно събитие ще бъде обединено с рождения му ден на 2-ри юни - Певец на годината. “Почти няма конгрес след “Златният Орфей”, който да дава награди на тези, които не са рападжии, фолкаджии и по тази причина мога да разглася, че Мими Иванова и Развигор Попов ще бъдат наградени за цялостното си творчество, както и доста други от разнообразни жанрове.

За сексуалността и интелектуалните заигравки

“Като кръстих нашия диалог - какво е живот на педал? - доста хора от екипа ме попитаха какво върша, какво приказвам. Казах им - това е заглавието на една негова стихосбирка и второ - уповавам се няма да го квалифицираш като неприятно - ти признаваш, че си хомосексуален. Кой ги написа тези неща в Уикипедия?” сподели Беновска. Минчев отговори, че не признава да е хомосексуален, тъй като не има вяра в такива избрания. “Вярвам в избрания като полово. Ако ти си полов, значи може да правиш секс с каквото поискаш. Останалото е дървенящина” акцентира Лорд Минчев. Той разяснява, че с цел да може човек да оцелее, както и човешкият тип - 10-15-20 % % от гените на хората са гени на противоположния пол. Беновска акцентира, че никой не дължи опрощение на никого за каквото и да било, може да правиш каквото ти е присъщо, само че без да навреждаш на деца и възрастни хора. Минчев се съгласи и прикани всички красиви неща да бъдат отвън гаврата. Той описа, че Елтън Джон е хомосексуален, женен е за мъж и самата Кралица го е титулувала в Сър и няма никакво проваляне на личността му, нито се лишава от неговата звездност и музикално въздействие.

“Не си ли играеш, въпреки всичко ти? Ти си много интелектуално заиграващ се. “Живот на педал”, изборът на това заглавие на тази стихосбирка, има и книга “От противоположната страна” - не си ли играеш ти с огъня да предизвикаш този разговор със себе си?” попита Беновска. “Да, тъй като по този начин давам опция на хората, които не са открити пред себе си, не желаят да си признаят... нищо обществено не би трябвало да се признава, само че когато ти имаш проблем дали майка ти ще разбере, дали приятелите, дали съседите...ами, тогава какъв другар ти е някой, в случай че той не може да те разбере в твоята половост. Тогава Вие не сте другари, тогава Вие сте някакви хора, които се виждате, с цел да пиете бира” изясни Минчев. Беновска и Минчев разгледаха няколко негови фотоси и водещата попита събеседника си за какво постоянно е толкоз ексцентричен, с шапка, характерна брада и очила. “Защото брадата ме прави по-слаб” пошегува се Минчев и показа, че е измършавял с 15 кг.

Важните неща, за които няма да отстъпи

“Кое ти е най-важното, за което в никакъв случай няма да отстъпиш пред експанзията на хората?” попита Беновска. “Много общо казано - да бъда себе си, по-тясно казано - да бъда почтен, да изисквам правдивост за себе си и за хората, на които държа. Никога няма да предам нещо за България и бала, който върша в Лондон, благотворителността, която върша, оня ден записах една ария за България и в нея поканих да взе участие известната оперна певица Добрина Икономова. Правя ария за България, която ще включва и хор на деца” сподели Минчев. Той зачете от текста на новата ария - “Пред България спокойно стоя, чест приписвам, не одобрявам почести, възвеличавам всяка нейна популярност - популярност за България апелирам постоянно. Пред България единствено се кланям - постоянно отговорен, тъй като съм дребен. Капка кръв съм от далечните ханове и отново пред нея съм презрян. Пред България мога обаче смело да подвигна криле обичливи, да избърсвам очите, с които плаче за всички нас, дето не си отиваме. Светена вода са сълзи от вяра, когато за България плачем. Така до Бог я нареждаме и себе си също, обаче”. Минчев показа, че толкоз обича България, че със своите благоприятни условия и поканите, които има, може да си живее в Лондон най-прекрасно, само че е останал тук. Евгени Минчев описа по какъв начин Розмари Стателова, музикален критик, го е водила по манифестации и избори, а Жельо Желев му е написал на шапка направена от вестник “Демокрация” - “Евгени, остани България дружно да я спасяваме”.

Книгите

“ “Моят Емил” е моят написан дълг към Емил Димитров” сподели Минчев за своята книга и показа, че няма да не помни по какъв начин е научил за неговата гибел - Богдана Карадочева му звъннала с думите, че Димитров е умрял, а Минчев таман отивал на дело в съда. “Когато в съда ми споделиха - Какво желаете да кажете? - споделих - Господа, господин арбитър, г-да полицаи, Емил Димитров умря. Вие ме занимавате с нелепости...” описа Минчев.
Минчев подари и книгите “55 мига от любовта” и “Леви, десни”. Беновска подари на лорд Минчев хубавичко българска алена ябълка.

Така приключи диалогът сред Лорд Евгени Минчев и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита” по “Радио К2” и онлайн във Facebook и Youtube на 10-ти април 2021 година.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР