Лорън Джеймс получава наказание за два мача в тежък удар за Англия преди четвъртфиналите

...
Един от ключовите играчи на Англия ще пропусне четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Един от ключовите играчи на Англия ще пропусне четвъртфиналите на Световното първенство за жени – и полуфиналите, ако продължат напред – тежък удар, тъй като Лъвиците се надяват да се борят за трофея.

ФИФА в четвъртък наказа Лорън Джеймс за два международни мача, след като тя беше изгонена за стъпване на гърба на Мишел Алози от Нигерия по време на осминафиналите на стадион Бризбейн в понеделник.

Това означава, че Джеймс не може да бъде избран за съботния четвъртфинал срещу Колумбия в Сидни и също така ще бъде извън състава, ако Лъвиците преминат към полуфиналите.

Ден след като му беше показан червеният картон, Джеймс се извини както на Алози, така и на феновете на Англия, туитвайки: „Съжалявам за случилото се.“

„Също така, за нашите фенове в Англия и моите съотборници, да играя с и за вас е най-голямата ми чест и обещавам да се поуча от опита си“, каза тя.

Отборът също така излезе с изявление, в което нарече инцидента „нехарактерен“ за Джеймс, който беше силно присъствие за англичанките през целия турнир.

„Лорън наистина съжалява за действията си, довели до червения картон и е пълна с угризения. Това е напълно нехарактерно за нея“, туитнаха Лъвиците.

Първоначално Джеймс получи жълт картон за това, което изглеждаше като раздразнително и умишлено решение да настъпи Алози. След преглед от видео асистент-рефера (VAR), наказанието беше увеличено до червен картон, оставяйки Англия да завърши мача с играч.

Лорън Джеймс от Англия беше наказана за два мача, след като беше изгонена заради печат на Мишел Алози от Нигерия. Англичанката Лорън Джеймс беше наказана за два мача, след като беше изгонена заради клеймо на Мишел Алози от Нигерия. Мат Робъртс/FIFA/Getty Images

На пресконференция след мача треньорът на Англия Сарина Вигман каза, че Джеймс е „неопитен играч на тази сцена и се справи наистина добре и мисля, че за част от секундата тя просто загуби емоциите си.“

„И разбира се, тя не иска да нарани никого“, каза Вигман. „Тя е най-сладкият човек, когото познавам, и нещата се случват така и вече не можете да го промените, така че това е огромен урок, който тя трябва да научи, но разбира се, това не е нещо, което тя наистина е направила нарочно.“

Мнозина сравняват ситуацията със Световното първенство за мъже през 1998 г., когато Дейвид Бекъм беше изгонен за изритане срещу аржентинеца Диего Симеоне.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР