Лора Христова се класира на 33-о място в преследването на

...
Лора Христова се класира на 33-о място в преследването на
Коментари Харесай

Жюстин Бреза-Буше спечели преследването от Световната купа по биатлон в Ленцерхайде, Лора Христова е 33-а

Лора Христова се класира на 33-о място в преследването на 10 километра за дами от Световната купа по биатлон в швейцарския зимен център Лензерхайде.

Българката започва от 43-о място след спринта в четвъртък, само че направи чудесно съревнование. Тя пропусна единствено една цел в третата от четирите си стрелби и измина трасето за 30:57.2 минути, на 3:26.2 след победителката Жюстин Бреза-Буше (Франция). Така Христова, която беше единствената българка в конкуренцията, завоюва първите си точки за сезона в Световната купа при дамите.

Жюстин Бреза-Буше записа втора поредна победа. След триумфа в спринта тя победи и в преследването с време 27:31.0 минути, макар че направи три пропуща на рубежа. За нея записа това е седми самостоятелен триумф в кариерата. Французойката водеше през цялото съревнование и изпревари своята сънародника и носителката на Световната купа за предишния сезон Жулия Симон, която остана втора с две неточности в стрелбата и пасив от 25.2 секунди. Трета e норвежката Марит Скоган на 1:13.6 минути с две наказателни обиколки.

Лидерката за Световната купа Ингрид Тандреволд (Норвегия) направи цели седем неточности в стрелбата и се класира 15-а.

В генералното нареждане за Големия бистър глобус след седем надпревари отпред е Ингрид Тандреволд с 372 точки, пред Жюстин Бреза-Буше с 337, Лиза Витоци с 336 точки и други. Валентина Димитрова, която не взе участие през днешния ден, е 40-а с 54 точки, а Лора Христова има 8 точки и е на 63-о място.

В класирането за дисциплината гонене след три старта води Елвира Йоберг (Швеция) със 166 точки, на 10 пред Жулия Симон. Димитрова е на 30-о място с 25 точки, а Христова - 55-а с 8.

По-късно през днешния ден в Ленцерхайде е преследването на 12.5 км за мъже с присъединяване на Владимир Илиев и Антон Синапов.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР