Lonestar 6, базиран на AMD EPYC, ще предоставя изчислителна мощност

...
Lonestar 6, базиран на AMD EPYC, ще предоставя изчислителна мощност
Коментари Харесай

AMD суперкомпютър осигурява 3 петафлопа на учени от Тексас


Lonestar 6, основан на AMD EPYC, ще дава изчислителна мощ до 3 петафлопа
(снимка: AMD)

И зчислителният център къ м Тексаския университет в Остин пусна своя нов суперкомпютър. Базиран на последното потомство AMD EPYC процесори, Lonestar 6 ще дава изчислителна мощ до 3 петафлопа.

Официалното известие разкри още една детайлност по отношение на партньорството сред AMD и университета по линия на Covid-19 HPC фонда на компанията. Производителят на процесори и графични решения е дал на Тексаският университет, наред с още 20 бенефициенти в целия свят, достъп до мощности от петафлоп мащаби за проучване на пандемията Covid-19 и други заболявания.
още по тематиката
Междувременно AMD разгласява забавни обстоятелства за изчислителната мощност на суперкомпютъра. Така да вземем за пример, с цел да се съпостави с опциите на Lonestar 6 за една секунда, човек ще би трябвало да прави по едно пресмятане в секунда в продължение на 100 милиона години.

Lonestar 6 е петият най-бърз суперкомпютър в Тексаския университет, като ще наследи Lonestar 5. Новият суперкомпютър ще помогне на учените в щата да изследват тематики като болести, рискови метеорологични условия, енергийни източници и др.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР