Лондонският съд одобри колективен иск за твърде завишени цени на

...
Лондонският съд одобри колективен иск за твърде завишени цени на
Коментари Харесай

Британски съд уважи иска на геймъри срещу Sony относно завишените цени в PlayStation Store – това може да струва на компанията $7,9 млрд

Лондонският съд утвърди групов иск за прекомерно повишени цени на цифровите артикули в Sony PlayStation Store, което може да коства на японската компания до $7,9 милиарда То беше заведено предходната година от бранителя на правата на потребителите Алекс Нийл (Alex Neill).

В заявката на ищеца се твърди, че Sony злоупотребява с преобладаващата си позиция на пазара, като начислява 30% комисионна на разработчиците и издателите, които разгласяват игри в PlayStation Store. Според ищеца, това води до повишена цена на цифровите версии на игрите и допълненията към тях.

От момента на подаване на желае през август 2022 година, юристите на Sony се пробваха да го отхвърлят, само че съдът не се съгласи с техните причини и позволи делото да продължи. Беше маркирано, че потребителите на PlayStation Store, които са създали покупки в магазина след подаване на желае, не би трябвало да имат опция да упражняват правото си на ищци.

Що се отнася до самия иск, неговият създател Алекс Нийл е основал специфична уеб-страница с раздел с отговори на въпроси и друга обвързвана информация. „ Sony експлоатира клиентите си от Обединеното кралство, взимайки им повече пари за цифровите игри и вътрешното наличие за PlayStation, като в същото време управлява цялата екосистема “ — се показва в отдадената на правосъдния развой страница, където такава процедура се назовава „ антиконкурентна “.

„ В момента, игрите са най-голямата развлекателна промишленост в Обединеното кралство, изпреварвайки малкия екран, видеото и музиката, и доста уязвими хора разчитат на игрите като средство за връзка и връзка. „ Действията на Sony засягат милиони хора, които не могат да си ги разрешат, изключително когато сме изправени пред рецесия на разноските за живот, а потребителските портфейли са по-тесни от всеки път “ — споделя Нийл в исковото заявление.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР